Műanyag játékok - vélemény

Átlag: 3.5 (3 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2021 március, 05 - 18:18

A fa játékok életre keltése

Gyerekeknek nagyon sok építőjátékot készítenek műanyagból. Ezt nem tartom jó ötletnek, hisz a műanyag hamar eltörik bacilusok megtapadnak rajta. Ha letörik belőle egy darab az pedig akár életveszélyes is lehet. Régen fajátékok voltak ami praktikusabb, és nem olyan veszélyes, hogy eltörik stb. Ráadásul a fajátékokkal sokkal szórakoztatóbb volt az építés, hisz nem úgy volt kiképezve mint a műanyagok, hogy egymásra lehet pattintani. Ott azt is nézni kellett, hogy szépen illesszék egymásra, és ezzel a kéz motorikus mozdulatait is fejlesztik. Küllemében is szebb volt mint a műanyag hisz a fa játékok élénk színekkel voltak lefestve. Mondhatják erre, hogy a gyerek a festéket lerágcsálta róla az apró kis fogacskáival, de ha ezt nézzük a kis ágy szélét is meg rágcsálják ha jön a foguk.

A fa természetes alapanyagú minden generáció ismeri, és hosszú élettartamú. Ezáltal ha már kinőtte a gyerek az építő játékot nyugodtan eltehetjük, és jó lesz majd a másik babának vagy rokonnak is oda tudjuk ajándékozni, így több baba is felnőhet egy játékkal. A műanyag a fával ellentétben nem ilyen hosszú élettartamú, sőt ha töredezik akkor ki kell dobnunk. Ezzel viszont a környezetet is károsítjuk, hisz nem egy újra hasznosítható anyagról beszélünk. A műanyag olcsóbb mint a fajáték, és sok helyen hozzá lehet jutni. A fa drágább, viszont az élettartamát tekintve sokkal hosszabb, és a fa több évig is hibátlanul használható így tekintve jobban megéri az árát. Ha tudatosabban vásárolunk akkor inkább a fa játékot részesítsük előnybe, hisz tartósabb. Kár, hogy a jó dolgok most már elég drágák ezért az olcsóbb, viszont rosszabb minőségre váltottak a gyártók.

Ezzel együtt jó lenne ha a műanyag játékok is olyan anyagból készülnének ami újrahasznosítható, erősebb ezáltal tartósabbak lehetnének. A gyerekek is biztonságosabban játszhatnának, és hosszabb életű lehetne.

Kati

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Műanyag játékok fotók

2021.11.04

Nézd meg mit veszel, csak jó minőségű játékot vegyél gyerekednek!

Gyerekeinknek szüksége van játékokra, mert a fantáziát, kreativitást növelik. Minden játéknak megvan a sajátossága, szavatossági ideje. Ez függ ugye a játék anyagától, a gyártási folyamatától. Én...

A műanyag puskák azért nem jók mert hamar eltörnek és még veszélyesek is,mert ki lehet a gyerek a másik szemét vele

A műanyag puskák nem jók, kisfiamnak is volt ,nem tartósak,én nem ajánlom még veszélyes is mert könnyen ki lehet a másik gyerek szemét lőni,én szerintem kicsi...