Műanyag játékok - vélemény

Átlag: 3.75 (2 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2021 március, 05 - 18:18

A fa játékok életre keltése

Gyerekeknek nagyon sok építőjátékot készítenek műanyagból. Ezt nem tartom jó ötletnek, hisz a műanyag hamar eltörik bacilusok megtapadnak rajta. Ha letörik belőle egy darab az pedig akár életveszélyes is lehet. Régen fajátékok voltak ami praktikusabb, és nem olyan veszélyes, hogy eltörik stb. Ráadásul a fajátékokkal sokkal szórakoztatóbb volt az építés, hisz nem úgy volt kiképezve mint a műanyagok, hogy egymásra lehet pattintani. Ott azt is nézni kellett, hogy szépen illesszék egymásra, és ezzel a kéz motorikus mozdulatait is fejlesztik. Küllemében is szebb volt mint a műanyag hisz a fa játékok élénk színekkel voltak lefestve. Mondhatják erre, hogy a gyerek a festéket lerágcsálta róla az apró kis fogacskáival, de ha ezt nézzük a kis ágy szélét is meg rágcsálják ha jön a foguk.

A fa természetes alapanyagú minden generáció ismeri, és hosszú élettartamú. Ezáltal ha már kinőtte a gyerek az építő játékot nyugodtan eltehetjük, és jó lesz majd a másik babának vagy rokonnak is oda tudjuk ajándékozni, így több baba is felnőhet egy játékkal. A műanyag a fával ellentétben nem ilyen hosszú élettartamú, sőt ha töredezik akkor ki kell dobnunk. Ezzel viszont a környezetet is károsítjuk, hisz nem egy újra hasznosítható anyagról beszélünk. A műanyag olcsóbb mint a fajáték, és sok helyen hozzá lehet jutni. A fa drágább, viszont az élettartamát tekintve sokkal hosszabb, és a fa több évig is hibátlanul használható így tekintve jobban megéri az árát. Ha tudatosabban vásárolunk akkor inkább a fa játékot részesítsük előnybe, hisz tartósabb. Kár, hogy a jó dolgok most már elég drágák ezért az olcsóbb, viszont rosszabb minőségre váltottak a gyártók.

Ezzel együtt jó lenne ha a műanyag játékok is olyan anyagból készülnének ami újrahasznosítható, erősebb ezáltal tartósabbak lehetnének. A gyerekek is biztonságosabban játszhatnának, és hosszabb életű lehetne.

Kati

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

A műanyag puskák azért nem jók mert hamar eltörnek és még veszélyesek is,mert ki lehet a gyerek a másik szemét vele

A műanyag puskák nem jók, kisfiamnak is volt ,nem tartósak,én nem ajánlom még veszélyes is mert könnyen ki lehet a másik gyerek szemét lőni,én szerintem kicsi...