Citroen C3 - vélemény

Átlag: 4 (3 szavazat)

Kategória: Autók

Тип техники: - Другое -

Бренд: - Пожалуйста выберите -

Фирма: - Пожалуйста выберите -

Год выпуска: - Пожалуйста выберите -

Тип косметики: - Пожалуйста выберите -

Тип оборудования: - Пожалуйста выберите -

Тип устройства: - Пожалуйста выберите -

Közzétéve 2024 szeptember, 10 - 14:14

Vélemény a Citroen C3 (2003г.) gépjárműről – kényelmes városi kisautó.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Üdvözlöm a vélemények olvasóit, szeretném elmondani a véleményemet a CitroenC3 „katicabogár” autóról (így szoktam nevezni).

ACitroen C3 gépkocsi francia gyártmány. Igaz, a Citroen C3 már nem a legújabb model, de valóban jó és praktikus kocsi.

Ez az autó tökéletesen megfelel a hölgyek számára az egyszerűsége, kényelme, könnyú kezelhetősége és szerény mérete miatt. Kényelmes nagyvárosokban, ahol nehéz parkolóhelyet találni. Valamint jó, mert alacsony a fogyasztása. A női nem számára nagyon kényelmes kisebb bevásárlás céljából, mivel a csomagtartót csak néhány kézitáskához tervezték. Ez fontos tény, annál is inkább, mert manapság a hölgyek nagyobb táskát kezdtek hordani, mint ők maguk.

De kezdem az elején.

Az autóvásárlásra szánt összeg szigorúan korlátozott volt, és szembesültem az autóválasztás problémájával.

Azon autók listájából, amelyek költségére korlátozódott a büdzsém, egyáltalán nem tetszett semmi, vagy túl régi modellek, vagy külsőre írtó csúnyák voltak (Természetesen, mint minden lány, először is a külső jellemzőkre fordítok figyelmet, amikor egy terméket választok). Aztán hirtelen megláttam ezt a kis szépséget, és rögtön tudtam: az enyém lesz!

Persze, megpróbáltak lebeszélni a francia autó megvásárlásáról, de már hajthatatlan voltam. Így lett az életem része ez a kis tünemény.

Ez az első autóm, így nincs mivel összehasonlítanom, bár az első autó, amit vezettem, egy rozzant trabant volt, de természetesen nincs értelme összehasonlítani a hazai és a külföldi autókat. Véleményem szerint a Citroen C3 kiváló autó, különösen a kezdő sofőrök számára.

Külsőre a járgány nagyon aranyos, egyébként sokkal jobban mutat piros színben, mint a többiben. A felfüggesztés lehetne magasabb is. Hihetetlen szerencsém volt a korábbi tulajdonosokkal, kiváló állapotban kaptam az autót, minden alkatrész és pótalkatrész eredeti.

Egyébként vitatom azt a véleményt, miszerint egy ilyen autó kizárólag nők számára alkalmas, a két előző tulajdonos férfi volt, és az utóbbi valóban maga vezette.

A Citroen nem nagy méretű, igénytelen, kényelmes egy nagyváros számára.

Alacsony a fogyasztása (1,4 – motortérfogat), természetesen sokan mondhatják, hogy a kisautók teknősök, de százszor tudnék vitatába szállni ezekkel az emberekkel, a kocsi meglepően fürge. Nagy sebességű autópályán hajtottunk vele, és azt kell mondanom, hogy igen méltónak bizonyult a dícséretre.

A következő tévhit, amely a Citroen C3-hoz kapcsolódhat, az a kényelmetlensége, a kocsi kis mérete miatt, ha több mint 2 ember utazik a hátsó ülésen. Rögtön el kell mondanom, hogy ez téves vélemény. Mivel sofőr vagyok, természetesen nem az autóm hátsó ülésén utazom, de barátaim és rokonaim véleménye alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy elég tágas és nagyon kényelmes ott. Egyébként az elülső üléseken rengeteg hely van, mind a vezető, mind az utas számára.

A kocsi belsejéről pozitív benyomásom van, szép színek és jó dizájn, kényelem és semmi egyéb.

Nagyon elégedett voltam a sebességmérővel. A Citroennél elektronikus, ami nagyon kényelmes.

Az egyetlen dolog, ami kissé kiakasztott, a rádió volt.

Az autóban saját beépített van, és mivel az autó 2005-ös, a rádiós magnó csak CD-R-t játszik le, de ez természetesen nagyon kicsi hátrány, most vettem egy adaptert, amely a szivargyújtóba helyezhető és flash meghajtóról vagy telefonról játszik le zenét.

Az automatikus sebességváltó nagyon kényelmes! Különösen egy nagyvárosban, ahol sok a jelzőlámpa és rengeteg eszeveszett fráter közlekedik.Természetesen sok sofőr a mechanikus sebváltót részesíti előnyben (mert olcsóbb a javítása, stb.), de én személy szerint úgy vélem, hogy az automata lehetővé teszi az út teljes élvezetét anélkül, hogy a váltókar elterelné a figyelmemet.

Van egy nem túl kellemes dolog, a kocsi egyes részei nem egészen stabil alkatrészekből készültek, például a horog (a vontató) menete egyáltalán nem tart. Ezzel a problémával szembesültem, a szervízeléskor. Igen, és az autószerviz alkalmazottai sem igazán szeretik a franciákat javítani)

Szóval általában véve az autó nem rossz, elég jól kijöttünk és egyáltalán nem bánom, hogy a sok másik közül épp a Citroen C3-at választottam. Csak ajánlani tudom a vélemények.hu olvasóinak!

+Erősségek

Szép

gazdaságos

megbízható

praktikus

magas mennyezet

-Hátrányok

Kicsi méret

kicsi csomagtartó

alacsony felföggesztés

egyes alkatrészek megbízhatatlansága

Gabriella

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Citroen C3 fotók

2023.03.12

A Citroen C3 – Kényelmes és Stílusos Városi Autó

A Citroen márka évek óta ismert a kényelem és a stílus szinonimájaként. A Citroen C3 modellje a márka ezen értékeire épít, és egy olyan városi autót kínál, amely a kényelem és a stílus tökéletes...
Citroen C3 fotók

2021.05.28

Citroen C3 egy kedves kis autó

A Citroen C3 egy  ötszemélyes családnak ideális a mindennapokra. Igaz, amiről véleményt tudok írni, az a mi autónk. Már tizenhatodik éve szolgál bennünket. Sokat futott, dízel motor van benne, ami...