Közzétéve 2022 július, 04 - 9:09
Cseresznyés finomság!
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 13716
Itt a nyár,megérdett a cseresznye, ami nemcsak finom, hanem egészséges gyümölcs is.2022-ben sajnos igen magas árakon értékesítik,de érdemes belőlle pár dkg-ot vásárolni,levest vagy süteményt készíteni belőlle..
Néhány gyógyhatása:Segíti az emésztést, a fogyást,- jótékonyan hat a szívműködésre,-segíti az alvást, de az izületekre,porckopásra is nagyon jó!Én személy szerint nagyon szeretem a cseresznyét és gyakran készítünk belőlle leveseket, és süteményeket is.
Most egy nagyon finom, könnyen elkészíthető édességgel szeretném megismertetni olvasóimat!
CSERESZNYÉS PITE!(Nállunk nagyon kedvelt)
Hozzávalók:
30 dk finomliszt
50 dk cseresznye
15 dkg cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
3 db tojás
2 csomag vaniliás cukor
1 dl napraforgó olaj
5 dkg barna cukor a tepsi szórásához
fél narancshéj
valamint 4 dl tej és 2 dkg vaj összességében nem túl sok hozzávaló szükséges.
Hogyan készítsük el?!
Először is a cseresznyét kimagozzuk, megmossuk és félre teszük, később lessz majd rá szükségünk.
Második lépés,hogy a lisztett keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral.Ízlés dolga mennyi cukrot teszünk bele, mi 20dkg.-al készítjük, így szeretjük.
Ezután egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd a vaniliás cukrot adjuk hozzá,keverjük meg párszor és adjuk hozzá a narancshéjat, az olajat, és a tejet, és lehetőleg kézi habverővel keverjük teljesen simára, ne legyenek benne csomók.
Fokozatosan keverjük bele a lisztet, addig amig sima masszát nem kapunk.
Következő lépés,hogy a sütőt kapcsoljuk be,hogy előmelegedjen, de a tepsit is tegyük be pár percre a sütőbe ,hogy előmelegedjen.
A már felmelegedett tepsit vegyük ki a sütőből és béleljük ki sütőpapírral.
Következő lépésben a tepsiben lévő masszát kenjük meg vajjal, és szórjuk rá a barna cukrot egyenletesen, majd pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét.
Utolsó fázis a sütés!
A tepsit a benne lévő masszával hozzávalókkal előmelegített sütőnkbe tesszük, 150 fokon azaz közepes fokon ,35-40 percig sütjük, Addig sütjük amig a tésztánk teteje szép aranybarna lessz!
Miután megsült, vegyük ki a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. és ízlés szerint szeleteljük fel.
Aki egyszer ezt elkészíti, biztos hogy más alkalommal is elfogja készíteni.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a fenti finomsághoz!
Egyszerűen elkészíthető!
Nem tudok rólla!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás