HŰSÍTŐ CSEMEGE – PIROS GYÜMÖLCSLEVES - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 június, 29 - 11:11

PIROS GYÜMÖLCSLEVES (ERDEI LEVES)

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 3000 Forint

Tekintettel a nyárra és a negyven fokos hőségre az ember lánya, és főleg fia, aki fizikai munkát végez ebben a hőségben, vágyik valami egyszerű, gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető hűsítő ételere.

Ajánlom mindenki figyelmébe, még a kezdő háziasszonyok figyelmébe is a piros gyümölcslevest, amely hűsítő hatása mellett még könnyen és gyorsan, mindösszesen harminc perc alatt el is készíthető.  Ha nekem sikerült elkészítenem, szerintem mindenkinek menni fog. J

Olcsóbb, reálisabb árú ételek közé tartozik, hozzávalók négy adaghoz:

–          három evőkanál kristálycukor

–          másfél evőkanál egész szegfűszeg

–          egy darab fahéjrúd (a fahéjrúd helyett én fahéj port szoktam használni)

–          1 csomag vaníliás cukor (vanilincukor)

–          húsz dekagramm cseresznye

–          húsz dekagramm meggy (van, amikor én csak meggyet használok)

–          fél csomag vaníliás pudingpor

–          fél darab citrom leve és reszelt héja

–          kettő deciliter natúr joghurt

–          húsz dekagramm málna

 

Elkészítése a következő módon történik:

1., lépésben:

Keressünk egy nagyobb fazekat vagy hőálló edényt a konyhákban, majd tegyünk fel 2 liter vizet főni a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral együtt.

 

2., lépésben:

Várjuk meg, amíg felforr, majd adjuk hozzá a kimagozott meggyet és cseresznyét, forraljuk tíz percig, majd vegyük takaréklángra a fazék alatti gázrózsát.

 

3., lépésben:

Egy tálkában, tányérban, vagy nagyobb pohárban, bögrében néhány merőkanál forró gyümölcslével kikeverjük a vaníliás pudingport, és óvatosan belecsorgatjuk a forró levesbe. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig főzzük.

 

4., lépésben

 

Az elkészült gyümölcslevest kihűtjük, fazekastul hideg vízfürdőbe állítjuk (legjobb erre a bedugaszolt mosogatóba engedett hideg víz).

 

5.,  és végül utolsó lépésben

Ha kihűlt, kézi habverővel hozzákeverjük a citromlével és a reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát is. Ha nem fogyókúrázunk éppen, akkor adhatunk hozzá tejszínhabot is, mértékkel.

 

Jó étvágyat kívánok e remek, finom és ízletes

nyári napokon igazán hűsítő

csemegéhez!

+Erősségek

FINOM, ÍZLETES, HŰSÍTŐ CSEMEGE

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

HŰSÍTŐ CSEMEGE – PIROS GYÜMÖLCSLEVES fotók

2022.07.04

Cseresznyés finomság!

Itt a nyár,megérdett a cseresznye, ami nemcsak finom, hanem egészséges gyümölcs is.2022-ben sajnos igen magas árakon értékesítik,de érdemes belőlle pár dkg-ot  vásárolni,levest vagy süteményt...