Zanussi hűtőszekrény - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hűtőszekrény

Közzétéve 2022 szeptember, 19 - 9:09

Zanussi hűtőszekrény

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 65000 Forint

Antonio Zanussi, egy kovácsmester fia a Zanussi cég, a Zanussi gyár, a Zanussi márkanév és az általa kínált minőségi termékeke alapítója. 1916-ban kezdett el lakossági kemencék és kályhák építésével foglalkozni. 1920 – ban elkészült első nagy technikai újítása, a sztenderd fatüzelésű tűzhely, aminek öntöttvas a főzőfelülete. Mivel nagy sikere volt, így a gyárat Antonio Zanussi 1946-os halála után két fia, Lino és Guido Zanussi továbbvitte a gyárat és a cég vezetését is átvették. A vállalkozás az 1950-es évekre átlépte a háromszáz fős alkalmazotti létszámot, tehát meglehetősen nagy létszámmal dolgoztak az akkori cégekhez képest. 1951-ben megjelent első gáztűzhelyük, mely szintén nagy sikert hozott. 1954-ben Porcia városában új gyárat hoztak létre, megkezdték terjeszkedésüket. 1958-ban legyártották az első mosógépüket, amely hű volt addigi termékeikhez mind sikerben, mind minőségben. 1959-ben piacra léptek szupermarket hűtőszekrényükkel, ami automata leolvasztással és két külön szabályozható rekesszel rendelkezett. Az 1960-as években egy újabb piacra is belépett a gyártó. Megkezdték a saját márkás televíziók gyártását. Erre az időszakra már az olasz háztartási gép piac 25%-át, az egész európai piacnak pedig a 10%-át tudhatták magukénak.

1968-ban, egy tragikus repülőgép balesetben életét veszítette Lino Zanussi, a cég legendás vezetője és legközelebbi munkatársai. Ezt követően a piac kedvezőtlen hatásai és más körülmények következtében jelentős anyagi problémái adódtak a Zanussi cégcsoportnak. Ez az 1984-es AB Electrolux által történő felvásárlással oldódott meg.

Röviden ennyit a Zanussi gyárról. Mivel termékeik igazán minőségiek és hosszú távon is működőképesek, ezért párom és én beszereztünk egy Zanussi ZXAN13FW0 Egyajtós hűtőszekrényt másodkézből.

A hűtőszekrény jellemzői a következőek:

Űrtartalma százharminckettő liter, statikus technológiával rendelkezik, mi fehér színben vettük meg, de legjobb tudomásom szerint létezik szürke színben is. Zajszintje harmincnyolc dBA, szélessége ötvenhat és fél centiméter,  Magassága nyolcvanöt-kilencven centiméter, Mélysége ötvenhét centiméter, Automatikus leolvasztással rendelkezik  a hűtőtérben, F-es minősítésű energia osztállyal rendelkezik, egyajtós hűtőszekrényről van szó. Éves energia fogyasztása pedig száztizennyolc kilowatt/óra. Kettő teljes szélességű hűtő polccal rendelkezik, valamint üvegpolc szegéllyel, zöldségtároló fiók is van benne. Hat darab tojásnak van benne hely, vagyis hat darab tojásnak van benne tojástartó. Súlya pedig üresen huszonnyolc és fél kilogramm. A mi választásunk azért esett erre a hűtőszekrényre, mert könnyen elfér a transporterben, mini kisbuszunkban is. Nekünk elsősorban rendezvényezéshez kell, és az első próba útján kitűnően szerepelt, remélem a későbbiekben is be fog válni. Csak ajánlani tudom, kicsi, szerény hűtőszekrényről van szó, mely kevés helyet foglal.

+Erősségek

kicsi, könnyen elfér

-Hátrányok

kicsit sokat fogyaszt

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments