Fekete Párduc 2 - vélemény

Átlag: 3 (1 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2023 február, 19 - 14:14

Wakanda légy áldott! Ég veled T’Challa!

Nagyon nehéz objektíven véleményt írnom a Fekete Párduc második részéről, hiszen Chadwick Boseman halálával gyakorlatilag a Fekete Párduc karakterének egy jelentős része is eltávozott. Gyakorlatilag ebben a filmben tisztelegnek az ő alakítása előtt, és egy csodálatos búcsút láthatunk a filmbéli karakterétől. A legnagyobb kérdés mindenképpen az volt, hogy ki fogja átvenni a Fekete Párduc erejét és lép a jövőbeni Bosszúállók soraiba.

A film T’Challa király halálával indul (itt már nem jelenik meg Chadwick Boseman a Marvel nem akart a CGI technikához nyúlni, ami becsülendő), így Wakanda ismét király nélkül marad. Ramonda királynő, Shuri, M’Baku és a Dora Milaje női harcos csapat kénytelen szembeszállni a Wakandát ért negatív támadásokkal, mind a földi országoktól, mind pedig egy újonnan feltűnő fajjal szemben.

Namor a titokzatos vízalatti világ vezére az, aki ultimátumot ad Wakandának, vagy segítenek a többi ország elpusztítását, vagy belőlük is ellenség lesz. Az egész harc a vibránium nevezetű fémért folyik, amit, mint később kiderül először a víz alatt fedeztek fel.  Ez akár lehetne egy átlagos háborús helyzet is, viszont a víz alatt lakók cseppet sem számítanak átlagos katonának.

 Igazából, mikor először tűntek fel a filmben azt hittem hirtelen, hogy átkapcsoltam az Avatar második részére, vagy az Aquaman forgatási videójára… Pontosan nem értem miért kellett őket bemutatni, illetve egyelőre nem látom, hogy tud majd beilleszkedni a Marvel Univerzumba.  Szóval megnézhetjük, miképpen reagál Wakanda ha megtámadják őket és természetesen a kellő időben megismerhetjük az új Fekete Párducot és egy igazi belevaló mérnök csajt is, aki simán lehetne a következő Vasember is.

Szépen építi felfele a történetet a film, majd kapunk egy gigantikus tengeri  összecsapást, ami első elgondolásra nem biztos, hogy jó döntés volt Wakanda részéről, hiszen itt bőven a tengerlakók vannak előnyben még akkor is ha a létező összes technikai kütyüt bevetik ellenük. Ezek nagyon látványos jelenetek, majd egyik pillanatról a másikra mindennek vége…. Érkezik ismét egy csodálatos és könnyfacsaró búcsút és a stáblista alatt nagyokat pislogva kérdezhetjük meg, hogy „akkor ennek most tényleg vége?”

Chadwick Boseman csodálatos búcsút kapott és nélküle a Fekete Párduc karaktere sosem lesz újra teljes értékű, azonban ez a wakandai történet most nem nyerte el a tetszésemet. Kicsit úgy érzem a történetet összecsapták és bár tudom, hogy anno ők sem gondolták, hogy a főszereplő nélkül kell valami látványosat alkotni, sajnos nálam ez a film megbukott. A tízes skálán hármat adnék neki, de csak is tiszteletből.

littlecat01

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments