Könyvek - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 szeptember, 26 - 1:01

Veszélyes szerelem

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 850 Forint
Megvásárolt: link

Danielle Steel

Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel (New York, USA, 1947. augusztus 14. –) amerikai írónő. Napjaink egyik legnépszerűbb írónője.

Élete

Édesanyja Norma da Câmara, egy  diplomata lánya, édesapja John Schuelein-Steel,  származású, a   család leszármazottja. Gyerekkorának nagy részét  töltötte, ahol egészen kicsi korától kezdve részt vett szülei estélyein, így lehetősége volt megfigyelni a gazdag és híres emberek életvitelét, szokásait.

Hétéves korában szülei elváltak, ekkor  költözött apjával. A  (Parsons School of Design) járt és divattervezőnek készült, ám a stressztől gyomorfekélyt kapott. Eleinte reklámszövegíróként dolgozott, majd egy  PR-cég alkalmazottja lett.

Danielle első könyvét 20 éves korában írta. Általában egyszerre több könyvön is dolgozik, nem csoda, hogy ilyen termékeny. Könyveiből eddig 570 millió példány talált gazdára, 47 országban olvassák, 28 nyelvre fordították le műveit. Az Ékszerek (1993) című könyvéből készült filmet két  is jelölték, ám a díjat végül nem nyerte el a négyórás alkotás. A könyvek mellett kiadott egy verseskötetet is, Love: Poems by Danielle Steel címmel.

Danielle ötször ment férjhez: először 18 éves korában, egy  bankárhoz, Claude-Eric Lazardhoz, akinek egy év múlva lányt szült, Beatrixot. Kilencévnyi házasság után elváltak, ekkor jelent meg első könyve: Hazatérés. Másodjára a heroinfüggő Bill Toth felesége lett, de mint az előző, ez a házasság sem tartott sokáig, mindössze két évig. Ebből a házasságból nyolc hónapos terhesen lépett ki.

1981-ben hozzáment John Traina borkereskedőhöz. Danielle adoptálta John két fiát, Trevort és Toddot. Ezt követően öt közös gyermekük született: Samantha, Victoria, Vanessa, Maxx és Zara. Amikor már azt hitte, hogy végre megtalálta a boldogságot, akkor került nyilvánosságra, hogy Danielle fiát, Nick Trainát adoptálták, és vér szerinti apja Bill Toth. Nick nem örült, hogy mindez kiderült, mert nem akarta, hogy kistestvérei rájöjjenek, hogy John nem az apja, és hogy ő nem édestestvérük.

Mivel Nick mániákus depresszióban szenvedett, ez nem volt jó hatással az egészségére. Már korábban is volt drogokkal dolga, és most ismét kábítószerhez nyúlt. Végül öngyilkos lett, 19 évesen halt meg. Hullócsillagom című könyvében édesanyja fia életét meséli el. A sok stressz miatt, amit egyrészt Nick betegsége okozott, másrészt nagyon elhidegültek egymástól és ezért tönkrement a házasságuk Johnnal, majd elváltak. Ennek történetét a Gyalázat című könyvében írta meg.

Danielle ötödször is férjhez ment, 1998 márciusában, ezúttal egy bankárhoz, Tom Perkinshez, akitől két év múlva, 1999 augusztusában el is vált, de barátságuk azóta is megmaradt. Ebből a kapcsolatból A klón és én címmel készült könyv. Házasságaiból hét gyermeke született, és két nevelt gyermeke is van.

Karrier

1988 szeptemberében Zoya című könyve a Delacorte Press kiadásában jelent meg, és egyből a  valós bestseller-listájának élére ugrott. 1989-ben bekerült a Rekordok könyvébe, mert könyvei a New York Times bestsellerlistáján folyamatosan 390 hétig szerepeltek. 2002-ben kitüntetést kapott a francia kormánytól, a világ művészetéhez való hozzájárulásért. Az íráson kívül saját parfümöt jelentetett meg a nevével fémjelezve. Galériájával támogatja a művészeket.

Egyik alapítványa, a Nick Traina Alapítvány mentálisan sérült, ill. rossz bánásmódban részesült fiatalokat támogat, amelynek névadója fiatalon elhunyt fia. Másik alapítványa a hajléktalanok megsegítésére jött létre.

Összefoglaló

A nemzetközi hírű fotóművész, Hope Dunne sok fájdalmat megörökített már fényképezőgépével, s bár a sors őt sem kímélte, mégis megtalálta lelki békéjét. A független művészek életét éli, nem vágyik se férfira, se izgalmakra, mégis utoléri mindkettő, amikor Londonba repül, hogy egy nagy kiadó sztárszerzőjéről portrét készítsen. Finn O’Neillt, az írót zajos sikerek kísérik pályáján. Noha a férfi tökéletes ellentéte a nyugodt és barátságos Hopenak, az első pillanattól kezdve vonzódik az asszonyhoz. Olyan hódolattal veszi körül a nőt, mint még soha senki, és ráveszi, hogy költözzön hozzá írországi kastélyába. Hope-ra mindez ellenállhatatlan hatást gyakorol, boldogabb, mint életében valaha. Ám néhány felhőtlen hónap után megjelennek kapcsolatukban az első hajszálrepedések. Ártatlannak tűnő hazugságok, ellentmondások a férfi élettörténetében, féltékenységi rohamok – és a szerelmes nőt kétségek kezdik gyötörni. Biztonságérzete elvész, olyannyira, hogy végül már retteg a szeretett férfitól. Finn azonban újra és újra elvarázsolja, és az összezavarodott asszony képtelen szabadulni bűvköréből.

+Erősségek

Nagyon hasznos

-Hátrányok

Tulzásba vitel káros lehet

waining2022

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments