Közzétéve 2022 november, 08 - 16:16

Vélemény az állatvilág érdekésségei c. könyvről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint
Vonalkód: 14422

Pár napja került kezembe, lakásomban  “AZ ÁLLATVILÁG ÉRDEKESSÉGEI” című könyv.

Valamikor biztos elolvastam, hiszen miért vettem volna meg.Nagyon régen 1988-ban azaz 34 éve jelent meg ez a könyv,nagyon szép kivitelben.

Miről is szól ez a  ma már ritkaságnak számító könyv?Bizonyára már aligha lehet beszerezni.

Földön legérdekesebb állatairól lehet ebben a könyben olvasni.

Olyan érdekességekről,hopgy pl.az örvös pusztai tyúk,vagy más néven sivatagi madár a tollazatát, mint a szivacsot használja,hogy ezzel vízzel lássa el kicsinyeit.Vagy az íjászhal igazi célbalövőbajnok a vízben.

A mókusantilop bekeni a fejét nyállal,hogy ne kapjon napszúrást.

Mintegy 500 érdekes állatról, állati érdekességekről lehet olvasni ebben a könyben.

A legkisebb tengertől  a legforróbb sivatakig az állatok népesítik be a föld legkisebb parcelláit is.Az idő múlásával ezek az állatok a végtelenségig változtak és alakultak.Így lessz ez a jövőben is.Legyen szó ritka fajról,amelyek az óceánokon túl élnek,vagy a közeli réten ugráló vadnyulakról, mindeggyik képes arra,hogy meglepetésekkel szolgáljanak nekünk.

Ez a lényege ennek a fantasztikus könyvnek.Az érdekességek, ritkaságok bemutatása.Bemutatásra kerülnek a ritka emlősök,madarak, csúszómászók, kétéltűek, szárazföldi gerinctelenek, és a víziállatok is.Meglepő bámulatos tulajdonságok kerülnek bemutatásra ebben a könyvben.

Bizarr testformák, a szélsőséges időjárással szembeni ellenállásuk, vagy a hihetetlen sebesség,meglepő vadásztechnikák,védekezési módszerek, rejtőzködési művészetük,látványos udvarlási parádék, stb. lenyűgözik az olvasót.

Természetesen egy állat nemcsak egy érdekes tulajdonsággal rendelkezik,de ebben a könyben a legérdekesebbek kerülnek bemutatásra.Ezek a legmeglepőbbek.Kedves ,vidám formában bemutatott képek szintén nagyon tettszetősek.

Az állatokról írt szövegeket szakemberek állították össze tudományos szigorúságokkal.

Véleményem szerint ennek a könyvnek a legfőbb célja az,hogy kedvet csináljon a természet szeretetéhez.

Gyakran előfordul még,hogy az emberek csak a félelmükkel,a szeretetükkel, vagy a gyűlöletükkel tudnak válaszolni az állatok viselkedésére, amelyek meghaladják tudásukat, így  több mint 250 madárfaj, és 200 -nál több emlősfaj tűnt el a föld színéről.

Itt lenne az ideje annak,hogy megértsük,hogy bár az ember fel tud építeni egy házat apró kövekből is,de soha nem tudja visszaadni az életet egy fajnak, amely a fejlődés évmillióinak eredménye.

Milyen meglepő, hogy pl. a vándorsólyom képes 324km/h-s sebességgel repülni,lélegzeteelállító,hogy a repülő béka a fákon fészkel.

Számtalan sok csodát mutat be az a nagyszerű könyv az állatvilág érdekességeiből.

Ha valaki betudja szerezni javasolom,olvassa el, nagy élményekben lessz része, ezt garantálom!

+Erősségek

Ritkaság,nagyon hasznos!

-Hátrányok

Nem tudok rólla!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments