Candy Grand Evo - vélemény

Átlag: 3.5 (1 szavazat)

Kategória: Mosógép

Közzétéve 2020 október, 29 - 11:11

Vélemény a Candy Grand Evo mosógépről – amikor a fösvény duplán fizet

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hét
Ár : 100000 Forint

A Candy Grand Evo mosógépet a mérete miatt vásároltam meg, tökéletesen beleillett a neki szánt helyre. Már majdnem 2 éve vettük.

Az ára, véleményem szerint, elég kedvező volt, a többi ismert mosógépgyártó keskeny modelljei között.

Úgy tűnik, hogy teljesítmény szempontjából minden kiváló (annak ellenére, hogy a gép keskeny, akár 5 kg ruha is elfér benne); gazdaságos vízfogyasztás – értékeli a dobban lévő tételek súlyát, és ehhez képest adagolja a vizet; különféle mosási módok, de szinte az első mosás után rájöttem, hogy rossz lóra tettem.

Először is, a gazdaságos vízfogyasztás miatt a gép kevesebb vizet vesz fel öblítéskor, ennek következtében a ruhák rosszul lettek kiöblítve. Főleg a gyerekruhák. A mosás befejezése után ki kellett vennem a ruhákat, majd újra ki kellett öblítenem és csavarom. Ez még kényelmetlenebb az ágynemű vagy a téli és gyapjú ruhák esetében. Újra be kell indítani az „öblítés” módot, ami valójában még nagyobb mennyiségű vizet használ a mosásra.

Másodszor, a viszonylag sok mosási mód semmilyen módon nem igazolja önmagát. Például van a „gyors mosás” mód, ami 15/30/45 percig, amikor bekapcsolom, a mosási folyamat egyszerűen egy időzítővel kapcsol be. A gép semmilyen módon nem szabályozza azt. A gépnek nem volt ideje a centrifugára, de az idő lejárt, ami azt jelenti, hogy ennek eredményeként nedves maradt a ruha.

Harmadszor, a mosás befejeztével a gép nem ad semmilyen jelet. Számomra ez nagyon szokatlan volt.

Rosszul öblít és centrifugál. Úgy vélem, fölösleges önreklámozás. 

Egyet tudok mondani: inkább ne vásároltuk volna meg a Candy Grand Evo mosógépet (ráharaptunk a reklámra és a szép külsejére). De kiderült, hogy a mosógépnek több problémája van, mint a mosógépek legrégebbi modelljeinek. A reklámban azt hangoztatták, hogy ezzel a modellel tökéletesen ki tudunk mosni mindent 20 fokos hőmérsékleten is, anélkül, hogy károsítanánk az anyagot és eltávolítjuk a foltokat is. Valójában ez nem így van. Állítólag 20 fokon úgy mos a gép, mint más 60 fokon, s nem rongálja az anyagot. És még akkor is, ha fehéret dobunk be a színesseel vagy pirossal, az anyag nem színeződik el. Talán ott ülnek a manók benne?

A gyártók elegáns megjelenésre és kiváló minőségű reklámra tették a hangsúlyt. Ám mintha a modell kidolgozásakor megértették volna, hogy messze nem üti meg a szintet, így minden energiájukat a reklámba fektették, hogy a megvásárolt pár darabon megtérítsék veszteségeiket.

Miféle funkció az „allergia megelőzés”? Jobban öblöget talán? Dehogyis!  A következő nagy hátrányt számomra a mosópor és az öblítő kicsi tartálya jelentette.

Valószínűleg sokaknak ez egyáltalán nem számít. De én szeretem a nagy tartályokat, hogy a mosószert ne öntsem mellé vagy túl.

Amikor vásárolni mentem, a következő követelményeim voltak a mosógépet illetően: 

1. Nem méretes, keskeny (kevés a hely van a konyhában, nincs lehetőség beépítésre)

2. Betöltés 5-7 kg

3. Szép és modern design

4. Nem szenzoros kezelőpanel

Ezekkel a kérésekkel jöttem a boltba. Az eladó rögtön a Candy Grand Evo mosógépet ajánlotta, annak 85*60*40 méreteivel.

A használat során sok hátrányt és hibát észleltem, mégpedig: 

1. kevesebb, mint 3 kg ruhát nem mos

2. Ha túl sok a ruha (több mint 5 kg, az én esetemben: ágytakarók, könnyű paplanok, felsőruházat), akkor nem centrifugál és nem öblít

3. nagyon becsavarja a lepedőket és szinte csorog belőlük a víz.

4. Centrifugálás közben igen zajos (szerintem az új modellnek kevésbé zajosnak kell lennie)

5. 1000 fordulatszámú csavarásnál elkezd „táncolni” a gép. Ezért csak 800 fordulatszámon mosok.

6. A mosás befejezése után az ajtó csak 5 perc múlva kinyílik.

Összességében a Candy Grand Evo jól működik, eddig nem volt meghibásodása.

De az eladó által meéslt csodás funkcióknak többé nem dölők be.

Ami a modellt és a márkát illeti, 100% -ban biztos vagyok benne, hogy nem ajánlom a véleményeim.hu olvasóinak. Sokkal jobb modellek vannak ennyi pénzért.

+Erősségek

Keskeny

Gazdaságos vízhasználat funkció

-Hátrányok

Rosszul öblögeti a ruhákat

Haszontalan és fölösleges funkciók

Nem ad hangjelzést

Amikor befejeződik a mosás

Tibor Kurtya

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments