Közzétéve 2022 október, 17 - 10:10

Ütős duó egy könnyed kis vígjátékban

Mark Wahlberget már sokféle szerepben láthattuk és eddig nem tudtam eldönteni melyik típusú film áll neki a legjobban. Az egyik legújabb filmjében Kevin Hart oldalán egy kissé kifacsart Másnaposok féle vígjátékban láthatjuk. A Netflixen nagyot ment a film, a toplista élén szerepelt jó pár napon keresztül.

Az iskolai évek alatt mindenki megtalálja a maga legjobb barátját, akivel aztán hosszú éveken keresztül követnek el mindenféle őrült és eszelős dolgokat. Nincs ezzel másképpen Sonny Fischer (Kevin Hart) sem. Adrenalin függő, folyton bulizó hverja Huck Dembo (Mark Wahlberg) a leghihetetlenebb dolgokat találja ki a születésnapjai megünneplésére. Aztán az idő múlásával Sonny tovább lép, családot alapít és főállású szülőként mindent megtenne a gyerekeiért. Ezalatt Huck megreked az életben és felnőtt fejjel is csak az élményeket hajszolja.

Igen itt már lehet tudni, hogy kinek mire van szüksége. Sonny-nak kell egy kis lazulás és bulizás, hogy rájöhessen mit is akar pontosan az életével kezdeni és valójában mire vágyik igazán. Huck-nak pedig rá kell döbbennie, hogy az élet nem egy folytonos és örökös buli és bizony a negyven felé közeledve meg kell állapodnia és tisztességes munkát, családot keresnie magának. Oké ez kb minden nézőnek lejön, de akkor miért is akarunk leülni és megnézni a filmet?

Két gyerek anyukájaként a film pont azt hozta nekem, amit a címe ígért, egy kis én időt. Kellemes kikapcsolódás, igazi popcorn mozi ez a film. Vannak benne ütős poénok és olyanok is, amiket elsőre nem tudsz hova rakni, aztán később persze leesik a csattanó….

Huck végül rábeszéli Sonny-t, hogy csatlakozzon a szülinapi bulijához, ami egy túlélő túrával kezdődik a sivatagban, majd később megjelennek a nehézfiúk és az uzsorások is és a végén még néhány igen öreg teknős is képbe kerül. Eközben Sonny családja nyaralni megy a nagyszülőkhöz, ahol feltűnik a nő főnöke és elbűvöl mindenkit.

Most, hogy leültem megírni ezt a cikket gondolkoztam el azon, hogy sok vonás ismerős a Másnaposok című filmből és valamiért az Egynyári barátság is eszembe jutott John Cena főszereplésével, sőt ebből a filmből kifejezetten hiányzott John Cena…. Kevin Hart vígjátékokra termett, az alakítása most is tökéletes volt, és nagyon jól azonosult a karakterével. Mark Wahlbergről a már említett Cena jutott eszembe és lehet pár év múlva már gondolkodnom kellene melyiküket is láttam ebben a filmben.

Nagyon kellemes kis történet, azt a másfélórás Énidő-t megkaptam tőle. Nem kellett semmin túl sokat gondolkodnom, csak sodródtam és élveztem a kikapcsolódást. A sztori totál kiszámítható, viszont a szerethető karakterek miatt én még ezt is elnézem. Akkor, amikor csak egy kis üres tévézésre vágyom, és csak pihentetném az agyam az Énidő tökéletes választás lehet.

littlecat01

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments