UNICREDIT BANK - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Bank

Közzétéve 2023 május, 19 - 8:08

UNICREDIT BANK

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 3000 Forint

UniCredit Bank Hungary ZÁRTKÖRŰ RÉSZVÉNY TÁRSASÁG

Eddig még csak párszor, néhányszor jártam ebben a számomra új bankban, de nagyon elégedett vagyok vele, kedvesek,, szakszerűek az ügyintézők és rendkívül széles palettájú banki termékekkel rendelkeznek a magánemberek, a fiatalok és az idősebb lakosság és a vállalkozók, őstermelők, de elsősorban az értelmiség a tanárok számára egyaránt. Az Unicredit bank Hungary Zrt., vagy rövidített nevén az Unicredit Bank egy magyarországi kereskedelmi bank. Creditanstalt Rt. néven alakult 1990-ben a patinás múltú, osztrák (egykor osztrák-magyar) Creditanstalt magyarországi leányvállalataként. Az anyacég eladásával előbb a német HypoVereinsbank AG, majd 2005-ben egy újabb fúziót követően az olasz UniCredit csoport tulajdonába került. Jelenlegi nevét 2007-ben vette fel.

A Creditanstalt Rt-t az Osztrák–Magyar Monarchia egykor volt legnagyobb bankja, a Creditanstalt alapította 1990-ben. Az anyacéget 1997-ben megvette a Bank Austria (így a magyar bank neve is Bank Austria Creditanstalt Hungary Rt-re változott), ami 2000-ben a német HypoVereinsbank tulajdona lett. A magyar leányvállalat ezt követően egyesült az 1993-ban HYPO-BANK Hungaria Rt. néven alapított, 1998 októberétől HypoVereinsbank Hungária Rt néven üzemelő bankkal és 2001 szeptemberében vette fel a HVB Bank Hungary Rt. nevet. A HVB-t az olasz UniCredito Italiano S.p.A vásárolta fel 2005-ben, ami után 2007. február 1-én vette fel a magyar cég a mostani nevét. Mérlegfőösszege 2005-ben 1035 milliárd forint volt, ezzel Magyarország hetedik legnagyobb bankja lett. A cég több üzletágát is önálló pénzintézetté alakította, így a jelzálog és a lízing ügyletek is külön-külön leányvállalatként (UniCredit Leasing Hungary Zrt és UniCredit Jelzálogbank Zrt.) működnek, ahogy a befektetési alapok is a Pioneer Alapkezelő Zrt.-be kerültek kiszervezésre. 2014-ben az UniCredit Bank Hungary Magyarország harmadik legnagyobb bankja lett. Az UniCredit Bank Hungary Zrt. mérlegfőösszege 2018 végén 3055 milliárd forint volt.

Számomra, de több a lakosság egy része számára szintén új ez a bank, melynek, mely pénzintézeteinek tisztasága, rendezettsége, ügyintézőinek gyakorlatiassága messzemenően meghaladja egy bankkal kapcsolatos elképzeléseimet, elvárásaimat. Az ügyintézők teljes körű és meggyőző tájékoztatást nyújtanak a banki termékekkel kapcsolatban. Én személyesen messzemenőkig elégedetten távoztam a bankból, mind stílusuk, mind tájékoztató jellegük és termékeik is elnyerték tetszésemet.

CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK !!!

+Erősségek

POZITÍV, MEGERŐSÍTŐ, MEGNYERŐ

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments