Diffúzor - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 18 - 23:23

Ultrahangos párásító – aromaterápiával

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 11000 Forint

Lassan közeledik az az időszak, amikor hangulatunkat javítani szükséges, mert a borongós, esős, hideg, s az hogy hamar sötétedik rossz hatással van ránk. Ilyenkor az ember vágyik egy kis színre, fényre, kellemes illatra – az ultrahangos párásító ezt mind biztosítja. Nagyon fontos, hogy kellő gondossággal válasszuk ki a diffúzor készüléket. Legyen jó minőségű és szolgálja a jó egészséget. Azon kívül kellemes közérzetet, jó hangulatot biztosítson. Otthonos és jóleső érzés egy  forró tea és egy finom sütemény elfogyasztása a jó meleg szobában egy hangulatos, illatos aromaterápiás készülék működése mellett. Vagy például képzeljük azt a megnyugtató érzést, hogy egy forró kávé és egy jó könyv olvasása, és az illóolajos párásító.

Az elektromos aroma diffúzor egy olyan készülék, amely egyenletesen szétszórva fújja ki a benne lévő folyadékot, és ezzel segíti a kibocsájtott illat elkeveredését a szobában lévő levegővel. A legfőbb előnye a hagyományos párologtatással szemben, hogy nem melegíti fel a benne lévő folyadékot, hanem hideg párát szór szét, így nem károsítja az illóolajok kémiai szerkezetét, és ennek köszönhetően megőrzi annak aromaterápiás és fertőtlenítő hatását. Az ultrahangos párásító készülék magas frekvenciás, gyors rezgéssel egészen apró vízcseppekké töri szét – és ezeket a pára méretű vízcseppeket egy kis ventillátorral fújja ki a levegőbe. Ez a fajta készülék hosszan tartó, állandó illatosítást biztosít a szobában.

Az elmúlt télen mi is vásároltunk diffúzort, azonban az első próbálkozás nem volt sikeres. Az alábbi képen látható készülék nagyon tetszetős, de illóolajat biztosan nem lehet belecsöpögtetni, és ráadásul kis adapterrel laptopról, vagy számítógépről működik. Konnektorba nem lehet bedugni, és így sokkal problémásabb a működtetése. Először észre sem sem vettük, hogy a vízbe csöpögtetett illóolaj folyamatosan oldotta a diffúzor műanyag bevonatát. Egy pár használat után teljesen kilyukasztotta a készülék alját, ennek következtében használhatatlanná vált. Nem beszélve arról, hogy veszélyes is lehetett volna a használata.

Nagyon szomorú voltam, mert nagyon tetszett ez a kis készülék. Ezek után kezdtünk el alaposan körül nézni a diffúzorok terén. Nagyon sok, különféle oldalon megnéztük az aroma párásítók kínálatát, míg rátaláltunk a bevezető képen látható diffúzorra. Elolvastunk róla minden fontos információt, úgy láttuk, hogy ez megfelelő lesz számunkra, és nem is csalódtunk benne. Sokáig vártunk rá /több hónapig/, mert nem volt raktáron a kiválasztott készülék. Nagyon örültünk, amikor végre megérkezett. Szép kis készülék, hálózatról működtethető, illóolajat is nyugodtan lehet használni benne – ez nagyon fontos szempont számunkra.

Aroma diffúzor részei:

Nagyon egyszerű, két részből áll. Méretei: 16 cm x 16 cm x 12 cm. Van egy alaplapja, amelyen a működéséhez szükséges gombok találhatók, és ide kell beletölteni a vizet, valamint belecsöppenteni az illóolajat is. A tartályba 500-700 ml  /max/ vizet lehet tölteni és kb. 5-10-15 csepp illóolajat.  Az első gombbal lehet az időt beállítani, ha azt szeretnénk hogy önműködően kikapcsoljon. Maximum 4 órahosszára lehet beállítani. A light gombbal lehet szabályozni a fényt, fehér, lila, sárga, zöld, kék, piros, rózsaszín színei vannak. A tetején van egy kis nyílás, amelyen keresztül párásít és illatosít. Éjszakai fénynek is megfelel. Hangja kellemes, enyhén duruzsoló.  Távirányítóval is rendelkezik.

Nagyon szeretjük ezt a kis aroma párásítót, kell egy kis idő hozzá – és kellemes illattal árasztja el a szobát, én kb 24 négyzetméteres helyiségben használom.

+Erősségek

Párásít, illatosít, javítja a közérzetet.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments