Közzétéve 2023 április, 26 - 9:09

Új társasjáték régi módon

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hét
Ár : 4500 Forint

Végre egy autentikus társas jelent meg a palettán: A Magyar Népmesék társasjáték! Ajánlható „kicsiknek és nagyoknak”- de felnőtteknek is, hiszen játszva feleleveníthetőek a játék közben a békés gyermekkorunk legváltozatosabb mesefigurái, szereplői, meséi…

Annak idején a 77 magyar népmese volt a legkedvesebb mesekönyvem,- olyannyira, hogy több költözés óta is becsben tartom, abból olvastam a gyerekeimnek is anno, amikor még kicsik voltak és hamarosan az unokámnak is abból a könyvből is fogok felolvasni. S bár változik a világ- 50- év alatt egészen a feje tetejére fordult a mesék terén, én mégis azt látom, tapasztalom, hogy a mai gyerekek is fogékonyak a tündérmesékre, királymesékre, az egyszerű paraszti életérzésekre, stb. – amik a magyar népmesékben jelen vannak.

A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek a bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak. Lehetsz Tündérszép Ilona, Fából faragott Péter, az Okos lány, a Csillagszemű juhász vagy éppen a legkisebb királylány! A tarisznyádban hamuban sült pogácsa lapul, és már induláskor egy hasznos tárgyat birtokolsz, amely segítségedre lesz a kalandok során. Útközben barátokkal találkozhatsz, akiktől varázstárgyakat vagy jótanácsot kaphatsz. De vigyázz, mert a vasorrú bába és a tizenkétfejű sárkány is kint bújkál valahol! Minden játékban lesz egy saját feladatod, amit teljesítened kell, miközben az általad választott útvonalon vándorolsz az Óperenciás tengeren, az Üveghegyen, és a Sötéterdőn túl fekvő fekete várba. Gyorsnak kell lenned, de még fontosabb, hogy közben összegyűjtsd a varázstárgyakat, amelyek segítenek utadon. Ha Te leszel a legelső, és nálad vannak a szükséges kellékek, akkor megnyerted a játékot! De van lehetőséged csapatban is játszani, ha szereted a közös kihívásokat. A Magyar Népmesék társasjáték egy lenyűgöző és magával ragadó játék minden korosztálynak!

A doboz tartalma: 1 db játéktábla, 6 db karakterlap, 14 db mesekártya, 6 db mesehős és játékosjelző, 3 db dobókocka, 36 db pogácsa, 24 db jótanács, 3 db só, 15 db aranypénz, 6 db lépésmódosító jelző, 2 x 6 db kezdőtárgy, 5 x 6 db varázstárgy, 2 x 5 db állat, 4 x 3 db használati tárgy, 1 db pinkó és egy játékszabály.

Gyártó: Kard és Korona Kiadó

Most dobták piacra a Magyar Népmesék társas új tagját is: “A szállást kérő róka” című mese egy összevágott képét tartalmazó kirakóval. Az összerakás után társasjátékozni is lehet egy dobókocka segítségével.

A játékosok felváltva dobnak a kockával, és a dobott értéknek megfelelő kartonelemekből egyet elvehetnek. Ezek hátlapján a sorozat kis madarából van 1-2-3 darab, és amikor elfogynak a lapkák. Az nyeri a játékot, aki a legtöbbet gyűjtötte a madárkából. Így nem csupán a gyerekek kézügyességét és térlátását fejleszti a különböző elemek összeillesztése, de a számok megismerésében, és a számolás tanulásában is nagy segítségükre lesz.

A játék 4 éves kortól ajánlott, 2-6 játékos részére, 10-15 perc játékidővel.

Rendkívül szórakoztató, színes játék, ami elérhető áron szerepel az online piactéren, hiszen 5000 Ft alatt már megtalálható.

Szeretettel ajánlom minden gyermekes szülőnek, nagymamának- mindenkinek aki kedveli a régi idők meséit. 🙂

+Erősségek

Szórakoztató

Minden korosztálynak

Elérhető ára van

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments