TÚRÓS SZTRAPACSKA - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 június, 08 - 12:12

TÚRÓS SZTRAPACSKA

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 3000 Forint

Egyik kedvenc ételem (bevallom a mai napig nem tudom jól elkészíteni) a Szlovákiában oly híres Túrós Sztrapacska. Párom nagyon szereti, ezért igyekszem megtanulni, de sajnos, bár nem nehéz elkészíteni, nekem valahogy mégsem megy igazán.

Azért a vállalkozó kedvvel rendelkezőknek sok sikert kívánok elkészítéséhez, amely a következő módon történik:

–          Egy kilogramm burgonya

–          2 darab tojás

–          só

–          Negyven dekagramm liszt

–          Húsz dekagramm füstölt szalonna

–          Harminc dekagramm túró (legjobb, ha juhtúró)

–          Két és fél deciliter tejföl

 

  1. lépésben megtisztítjuk, megpucoljuk a burgonyát és lereszeljük apróra.
  2. lépésben a burgonya levét lecsepegtetjük, szárazra töröljük
  3. lépésben hozzákeverjük a két darab tojást, hozzáteszünk egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk (na én itt szoktam elszúrni 😀 )
  4. lépésben egy fazékban vizet forralunk, lehetőség szerint annyit, hogy  egy galuskaszaggatón keresztül a tésztát bele tudjuk szaggatni
  5. lépésben megfőzzük a tésztát galuskának
  6. lépésben felkockázzuk, apró kockára a füstölt szalonnát és kisütjük
  7. lépésben a megfőtt sztrapacskát, vagyis galuskát leszűrjük
  8. lépésben a tetejére túrót (ha van, juhtúrót) teszünk, rakunk, morzsolunk
  9. lépésben ráöntjük a két és fél deciliter tejfölt
  10. lépésben rászórjuk a szalonna kockákat

Nagyon finom hidegen és melegen egyaránt.

Sikeres elkészítést a bátor szakácsoknak, háziasszonyoknak, házi uraknak,

és jó étvágyat kívánok Önöknek!

+Erősségek

FINOM, LAKTATÓ

-Hátrányok

KICSIT DRÁG A ATÚRÓ

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments