Közzétéve 2022 június, 08 - 12:12
TÚRÓS SZTRAPACSKA
Ár : 3000 Forint
Egyik kedvenc ételem (bevallom a mai napig nem tudom jól elkészíteni) a Szlovákiában oly híres Túrós Sztrapacska. Párom nagyon szereti, ezért igyekszem megtanulni, de sajnos, bár nem nehéz elkészíteni, nekem valahogy mégsem megy igazán.
Azért a vállalkozó kedvvel rendelkezőknek sok sikert kívánok elkészítéséhez, amely a következő módon történik:
– Egy kilogramm burgonya
– 2 darab tojás
– só
– Negyven dekagramm liszt
– Húsz dekagramm füstölt szalonna
– Harminc dekagramm túró (legjobb, ha juhtúró)
– Két és fél deciliter tejföl
- lépésben megtisztítjuk, megpucoljuk a burgonyát és lereszeljük apróra.
- lépésben a burgonya levét lecsepegtetjük, szárazra töröljük
- lépésben hozzákeverjük a két darab tojást, hozzáteszünk egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk (na én itt szoktam elszúrni 😀 )
- lépésben egy fazékban vizet forralunk, lehetőség szerint annyit, hogy egy galuskaszaggatón keresztül a tésztát bele tudjuk szaggatni
- lépésben megfőzzük a tésztát galuskának
- lépésben felkockázzuk, apró kockára a füstölt szalonnát és kisütjük
- lépésben a megfőtt sztrapacskát, vagyis galuskát leszűrjük
- lépésben a tetejére túrót (ha van, juhtúrót) teszünk, rakunk, morzsolunk
- lépésben ráöntjük a két és fél deciliter tejfölt
- lépésben rászórjuk a szalonna kockákat
Nagyon finom hidegen és melegen egyaránt.
Sikeres elkészítést a bátor szakácsoknak, háziasszonyoknak, házi uraknak,
és jó étvágyat kívánok Önöknek!
FINOM, LAKTATÓ
KICSIT DRÁG A ATÚRÓ
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás