Tollasütő hablabdával - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2023 április, 17 - 5:05

Túlsúly ellen is kiváló a tenisz

Teniszezés közben a gyerekek értékes barátságokra tehetnek szert, miközben megtanulnak küzdeni, de személyes felelősség vállalásra is nevel. Ha pedig a fizikai fejlődésről van szó a tenisz remekül fejleszti a koordinációt, a labdaérzéket, az állóképességet és a finommotoros képességeket, sőt a ritmusérzéket is.

A mai modern világban szörnyű, hogy a gyerekek mennyit ülnek az iskolapadban, majd mennek haza és ott is folytatják. Ülnek a tv előtt, a gép előtt, meg nyomkodják az okostelefonjukat amíg csak bírják. Erre jön még az egészségtelen étel, amit persze kikönyörögnek, a szülő meg megveszi csxak legyen már csönd, és csodálkozunk, ha gyönyörű gyerekeinkből 5-10 év múlva túlsúlyos fiatal, majd felnőtt lesz. Ezért fontos a gyerekeinket egészségesebb életre nevelni.

Sportolni kell! A tenisz a gyerekeknek nagyon előnyös. Sok sport van, ami közül választhatunk és mindegyiknek megvan az előnye-hátránya. Fontos, hogy a gyereknek legalább egy kis késztetése legyen kipróbálni azt a sportot, amit szeretnénk ha elkezdene. A tenisz a világon az egyik legnépszerűbb egyéni sport. Ez nem véletlen. Én személy szerint azért imádom, mert hihetetlen élményt nyújt, mindig találok benne valamit amiben még fejlődhetek. Ezért sosem tudom feladni. Gyerekeknek a tenisz pedig azért nagyon hasznos, mert bizonyítottan javítja a koncentráció és problémamegoldó képességüket. Hangsúlyosan javítja a szem-kéz koordinációt. A tenisz ma már könnyen megtanulható, és nagyon élvezetes a gyereknek is. A gyerekeknek puhább, lassabb labdákkal, kisebb pályán érdemes játszani, ezért is jó ez a szett, amit ajánlok. A tanulás bármikor elkezdhető, de versenyszerűen 5-6 éves korban ajánlott csak. Ugyanis itt fennáll az esélye annak, hogy a gyerek 13-14 éves korára kiég, belefásul az edzésekbe és abbahagyja a sportot. Ezt el lehet kerülni sok türelemmel, megelégedtek azzal, hogy a gyerek a játék öröméért játsszon, ne a minél jobb eredményekért. Aki 10 éves kor körül kezdi a teniszt, nyugodtan lehet majd akár még profi játékos is. A többségüknek viszont nem az a célja, hogy élsportoló váljék a gyerekéből, hanem csak hogy egészséges felnőtt legyen. Ezért mindegy hány éves a gyerekünk, ha kedvet érez próbálja ki a teniszt. Nagyon sok örömöt és élményt fog nyújtani neki. A szülők is játszhatnak a gyerekekkel, az összes izomcsoportot megmozgatja, szép alakot formál és ki is fáraszt rendesen, fogyókúrára sincs szükség. Rendszeresen játszotok a túlsúlyprobléma megszűnik. A teniszező gyerekeknek a tanulásban is nagyobbak a sikerei.

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments