Közzétéve 2022 február, 28 - 11:11

TOMORI PÁL KÖNYVTÁR, KALOCSA

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 4500 Forint

Középiskolás koromban kezdtem el járni a kalocsai Tomori Pál Könyvtárba. Hatalmas választékával, osztályokra, csoportokra osztott olvasni valóival igazi meglepetés volt számomra a solti Vécsey Károly Könyvtárhoz képest (ahol szintén rengeteg olvasni való, könyv, folyóirat várja az olvasókat.) Viszont a Tomori Pál Könyvtár tényleg méltó Kalocsa, érseki városhoz. A méltóságteljes barokk épületnek köszönhetően a legszebb könyvtárak közé sorolható.

A Tomori Pál könyvtár általános gyűjtőkörű nyilvános könyvtár, mely Kalocsa város és vonzáskörzete lakosságának, illetve az ott tanuló középiskolásoknak, kollégistáknak nyújt könyvtári szolgáltatásokat.

A gyermekkönyvtár (mert olyan is van) 2015 szeptemberben költözött a jelenlegi épületbe, a további részlegek 2016 novemberében követték. Az épület alkalmassá vált arra, hogy a könyvtár valamennyi részlege- és szolgáltatása egy épületben, egy szinten helyezkedik el, és a mozgáskorlátozottak számárra is megoldottá válik ezek igénybevétele.

Számítógéppel, számítógépekkel is fel van szerelve, melyek speciális, erre a célra kialakított asztalokon helyezkednek el, nyomtatási, internet használati lehetőséggel. A könyvtárban egyébként wi-fi is elérhető.

Olvasóteremmel is rendelkezik, amely az olvasók, kutatók, lapozgatni kívánók számára külön helységben lett kialakítva, biztosítva a nyugalmat és békét a zavartalan olvasáshoz.

Jelentős közösségi terekkel is rendelkezik a könyvtár, tartanak ott angol órákat és német órákat, de több nyelven is van lehetőség beszélgetésre, szervezett keretek között. Ezen felül gyermek, illetve baba- mama csoportokat is tartanak. A szomszédos zeneiskolával is kapcsolatot tartanak, a könyvtár előadótermében komolyzenei koncerteket, zenei rendezvényeket is tartanak. A földszinten pedig turisztikai látogatóközpont és kávéház található.

Jelenleg a városi könyvtár az egyetlen igazán nyilvános, heti öt napon nyitva tartó közösségi Internet-hozzáférési hely Kalocsán. Könyvtárunkban 2012 óta működik eMagyarország Pont, munkatársunk eTanácsadó végzettségel rendelkezik, így könnyebben tud tanácsot adni az érdeklődőknek.

A könyvtár foglalkozik a hagyományos könyvtári szolgáltatásokon, úgymint könyv, folyóirat kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, helyben olvasás, tájékoztatás, előjegyzésen túl információ szolgáltatásokkal, irodai szolgáltatásokkal és oktatási tevékenységgel is. Oktatási tevékenység alatt értem a könyvtárhasználati órákat, az olvasásnépszerűsítő órákat és a számítástechnikai órákat is. Ezen felül a könyvtárban megtalálható játszóház is, de időszakonként szerveznek ott előadásokat, vetélkedőket, olvasótábort és különböző klubokat is.

Középiskolások, és a Tomori Pál főiskola hallgató számára is megfelelő hang- és írott anyaggal rendelkezik, megtalálhatóak ott a kötelező olvasmányok, szakkönyvek is.

Aki azonban csak kikapcsolódásra vágyik, annak is rendkívül alkalmas lehetőség Kalocsa városának Tomori Pál Könyvtár nevű könyvtára.

+Erősségek

FELSZERELT, INFORMATÍV

-Hátrányok

NEM TUDOM

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments