Közzétéve 2023 június, 04 - 15:15
TOJÁSRÁNTOTTA
Ár : 1000 Forint
Kezdő szakácsnőknek, kezdő vagy gyakorló háziasszonyoknak, illetve kezdő szakács férfiaknak is ajánlom figyelmébe ezt a rendkívül könnyen elkészíthető, mégis finom és kiadós ételt. (Nem beszélve arról, hogy a férfi potenciát is növeli, serkenti a tojás egészségügyi hatása miatt!!!) Mi ketten párommal, vagyis párom is én is különböző családokból származunk, ami a lakhelyet illeti, így ezt a rendkívüli és ízletes, kiadós reggelit is másképpen készítjük. De még nagyanyáim is eltérő módon ízesítették, készítették ezt a finomságot. Én elsősorban pirított hagymával, szalonnával és kolbásszal szeretem, igaz így nem egy kimondottan fogyókúrás módszer az ilyen elkészítési módozat. A spórolás jegyében, vagy az íz fokozás kedvéért a rántotta szinte minden húsos, zöldséges maradékkal feldobható, legyen szó párolt, sült zöldségekről, húsokról. Mivel ezeket a főtt vagy éppen sült ételeket már alaposan megfűszerezték, és rengeteg idő volt arra, hogy az ízek összeérjenek, így ha a tojásba keverjük őket, igazán finom, kiadós és ízletes lesz a rántotta. Ha van maradék tojássárgája a hűtőben, azt is hozzáadhatjuk a rántottához. De adhatunk hozzá maradék hagymát, kolbászt, szalonnát, virslit, lila hagymát is. Vagy újhagymát, esetleg szalámi szeleteket (felkockázva), de tehetünk hozzá sajtot is. (Nagyon finom medve, maci sajt darabokkal is!!! Nekem egy kedves ismerősöm mutatta meg anno, hogy hogyan kell elkészíteni macisajt darabokkal. Különösen a paprikás és téliszalámis medve sajtos tojásrántotta ízlett.)
Párom habosra vert, krémesebb formában szereti. A rántottához tehetünk tejet, mellyel elősegítjük, hogy még puhább és ízletesebb legyen. Tehetünk hozzá igazi tehéntejet is, azzal lesz a legízletesebb finomság, legízletesebb reggeli. Ha szeretjük a krémes rántottát, adjunk a nyers tojáshoz pár csepp tejet vagy tejszínt. Minél több folyadékot teszünk a tojásba, annál puhább és nedvesebb lesz a rántotta, annál selymesebb lesz az íze, kellemes az aromája. Azonban ízesíthetjük tejföllel és joghurttal is. Üssük a tojásokat egy tálba, verjük fel a szokásos módon, majd öntsük a keveréket forró, előmelegített serpenyőbe. Óvatosan húzzuk a tojást a serpenyő közepe felé, és amikor megdermedt, de még kicsit folyós, tojásonként egy púpozott evőkanál tejfölt kanalazzunk rá és így süssük tovább. Natúr joghurttal is kipróbálhatjuk.
Jó étvágyat és jó munkát, kellemes sütés-főzést
Kívánok, mindenkinek, aki úgy dönt
Hogy elkészíti ezt a rendkívüli finomságot
Bármelyik módozatát, ízesítési formáját is választja
Ezen könnyen elkészíthető ételnek!
FINOM ÉS KIADÓS
HÍZLALÓ
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás