Közzétéve 2022 június, 08 - 12:12

Tiszta fürdő ,higénia!


Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13476

Bizonyára sokan halották már, hogy a fürdőszoba a legtöbb baktérium telephelye.A nedves párás környezetben ezek a káros baktériumok bizony gyorsan szaporodnak és számtalan sok betegség okozói lehetnek.

Ezért nagyon fontos, hogy fürdőszobánkat rendszeresen takarítsuk, fertőtlenítsük ki.Tudok pár olyan tanáccsal szolgálni, ami ezt a  fontos munkát megkönnyítheti és még olcsón, a drága vegyiárúk megvásárlása nélkül is megtudjuk oldani.

Kezdjük a fürdőkád tisztításával!

Amennyiben erősen szennyezett a fürdőkádunk, garantálom tiszta lessz, ha ezt a módszert követjük.Hidrogénperoxidhoz, borkövet teszünk, és vízzel pépessé keverjük.Ezt a pépet kefével kenjük fel a kádra,és hagyjuk pár percig rajta, majd bő meleg vízzel, azután pedig hideg vízzel leöblítjük.Tiszta, ragyogó, baktérium mentes lessz!

Ha ennek ellenére mégis maradnának a fürdőkádon foltok, akkor a fent leírt péphez tegyünk néhány csepp szalmiákszeszt, kenjük fel, hagyjuk rajta két órán keresztül, majd szivaccsal alaposan lesíkáljuk és végül bő vízzel leöblítjük.

Előfordulhat olyan eset,hogy a fürdőkád megsárgul vagy akár a mosdókagyló lessz valamiért sárgás színű.

Ezt úgy orvosolhatjuk,hogy tömény hypóval bekenjük  kb.10-15 percig áztatjuk, majd erősen átkeféljük és végül bő vízzel átmossuk.Ismét szép fehér lessz.Én ez esetben DOMESTOST is szoktam használni, igaz kicsit drága, de szépen kifehéríti a fürdőkádat és a mosdókagylót.Jó módszer még , ha só és terpentin keveréket használunk.

A kisebb gyümölcsfoltokat a kádról vagy a mosdóról kevés ecettel is eltávolíthatjuk.

A meleg ecet a vízkövet is feloldja.A kisebb rozsdafoltokat a kádról vagy mosdóról citrommal is ledörgölhetjük.A már kicsavart citromhéja is jó erre.

A porcellán mosdón lévő erős szennyeződést az alábbi keverékek készítésével könnyen eltávolíthatjuk.

Egy kisebb darab szappant lereszelünk, egy vödör forró vízbe teszük, alaposan elkeverjük, hogy sima szappanoldatot kapjunk.

Ehez hozzáteszünk egy pohárnyi tiszta benzint, és kefével ráviszük a szennyeződésre.Miután a szennyeződés elhalványodik, leöblítjük vízzel.Nyitott ablaknál, ajtónál dolgozzunk, nyílt láng ne legyen a közelben!

Mészfoltokat ecettel szedhetjük le a fürdőkádról vagy mosdóról.Belemártunk egy tiszta rongyot ecetbe, ezzel átdörzsöljük,öblítjük vízzel.

Sötét színű vagy rozsdafoltokat a leegyszerűbben borax és ecet keverékével távolíthatjuk el.

CSEMPÉK TISZTÍTÁSA!

Mielőtt a fürdőkádat vagy a csempék tisztítását megkezdenénk, javasolom,hogy engedjünk lassan folyni a fürdőszobában forró vizet.A keletkezett gőz is oldja a szennyet,könnyebb lessz a takarítás.Mivel mindenki azt szeretné,hogy takarítás után ragyogjön minden a tisztaságtól,tisztítás után javasolom,hogy a kádat, mosdót, csempét dörzsöljük be viasszal.Néhány percig hagyjuk rajta, de még mielőtt teljesen megszáradna, dörzsüljük le száraz, puha kendővel.Csillogni villogni fog, és még az ezután keletkező vízfoltok is könyedén eltávolíthatók lesznek.

Ha a csempe elveszti szép fényét, ismét csillogó lessz, ha szalmiákoldatba mártott papírral vagy szarvasbőrrel áttöröljük.

Ritka eset,de mégis előfordulhat,hogy a fürdőszoba csempéin olyan sötét foltok jelennek meg, amit tisztítőszerekkel nem tudunk eltüntetni.Ekkor nagy valószínűséggel  p e n é s z g o m b a telepedett meg rajtuk.

Az erősen párás, kevésbé szellőztetett helyiségben előfordulhat.Ilyenkor legjobb védekezés az ecetes, forró vizes takarítás.

Készítsük ehez tisztítószert házilag.Húsz százalékos ecetnél 1 decit öntsünk egy liter forró vízbe.és ezzel erősen dörzsöljük át a csempéket és a fugákat, és mindazokat a helyeket a fürdőszobában, ahoz ezt a penészedést észleljük.A műveletet többször, 2-3 naponként ismételjük meg, mindaddig amíg  a foltok teljesen elnem tűnnek.Ahoz,hogy ezt a penészedést megelőzzük, ajánlott,hogy időnként gyenge hípos vízzel mossuk le a csempéket.

HOGYAN MOSSUK KI A TUSFÜGGÖNYT?

Erre a kérdésre mindenki úgy gondolná,hogy  a válasz kézenfekvő, pedig ennek is megvannak a fortélyai.

Az autómata mosógép esetében a függönyprogramot kapcsoljuk be. és helyezzünk a gépbe a fügönnyel együtt néhány törölközőt.Nem kell centrifugázni, vizesen akasszuk fel!

Ha nincs automata mosógépünk, akkor a fürdőkádban vagy nagy lavórban mosóporos vízben nyomkodjuk át, alaposan majd öblítsük ki.Ha módunk van rá, a kád fölött vagy az udvarban csöpögtessük le kicsit, azután akasszuk a helyére.

Nem lessz pénészes a függöny, ha használat előtt sós vízbe mártjuk.Kisebb foltokat szódabikarbónás vízben, átdörzsölve mossuk át.

WC TISZTÍTÁSÁRÓL!

Kényes téma,de erről is szólni kell, hiszen a lakás tartozéka és nagyon fontos ennek is a tisztán tartása.

Felmerülhet a kérdés,hogy hogyan szüntethetjük meg a lerakódásokat a wc-csészében.Erre is van jó módszer!

Nedvesítsük be a wc-t,kenjük be a lerakódást bórax és citromlé keverékével.Hagyjuk rajta 2 órán át, majd dörzsöljük,keféljük át alaposan.

Másik módszer,hogy öntsünk forró lúgot a csészébe,hagyjuk állni pár percig, majd alaposan súroljuk ki.

HA CSEPEG A VÍZCSAP és nincs mód az azonnali javítására, zavarja a családot, tekerjük körül a csapot egy ronggyal.Ha egy madzagot kötünk a csapra a víz lasabban csepeg át a zsinegen, és addig legalább nem annyira lessz zavaró, amíg megnem tudjuk javítattni vagy javítanunk.

ZUHANYFEJRŐL!

Ha fémből van könnyen és alaposan megtisztíthatjuk,ha ecetes vízben forraljuk 15 percig, 1:1 ecet víz arányban.A műanyag zuhanyfejet azonban nem szabad lobogó forró vízbe tenni, ezt egy éjszakán át áztassuk ecetes vízben.

Az ecet leszedi a vízköveket a zuhanyfejről és más fürdőszobai, konyhai csapokról, tartozékokról, alkatrészekről.

Végül még egy javaslat!

Ahhoz,hogy a fürdőszobánk illatos legyen, a kedvenc kölninkből,parfümönkből cseppentsük egy keveset a fürdőszobai lápákra.

Ha felkattintjuk a lámpát az így keletkező meleg, hő, szétszórja az illatot.

Remélem,hogy javaslataim hasznosaknak bizonyulnak!

+Erősségek

Olcsó, egyszerű, tisztítási praktikák!

-Hátrányok

Nem tudok róla!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments