Olaszország – Bibione - vélemény

Átlag: 3 (1 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2021 március, 24 - 19:19

Tipikus üdülőövezet, az olasz mentalitásnak nyoma sincs.

Bibionéba érkezve (hazánkból nagyjából 8 órás autózás után), a turisztikai információ melletti hatalmas épületben van kialakítva a város szállásainak bejelentkezési pontja. Itt kell lejelentkezni, kifizetni a szállást, és itt adják át a kulcsokat. Nagyszerű megoldásnak tartom, bár jó ha van egy perfekt angolos velünk, mert a magyar nyelv nem az erőssége egyetlen külföldi turisztikai helynek sem. (persze kivételek mindig vannak)

A szállásunk az Orchidea apartmanházban volt, ami első látásra is tiszta, rendezett és szép. A külső tér ugyanúgy, mint a belső. Saját parkolója van, fele fedett, a fele szabadon az udvarban. Ráadásul a szálláshoz járt egy napernyő és két napozóágy a parton. Bár tusoláskor a meleg-, és hideg víz arányt nem igazán lehetett beállítani, viszont volt wifi. Mikrohullámú sütő nem, de vízforraló igen. Evőeszközök, edények, főzési lehetőség, minden a rendelkezésünkre állt. A nappaliban klíma, ami kellemesen le tudta hűteni az egész apartmant.

És itt bekapcsolódik egy fontos információ: Mit vigyünk magunkkal, amire talán sokan nem gondolnak?

  • Mosogatószivacs, mosogatógél
  • Wc papír
  • szappan, kéztörlő
  • konyharuha
  • hosszabbító vagy adapter (vannak helyek, ahol olasz konnektor van, és nálunk is előfordult egy-kettő, amibe nem ment bele a laptop töltője. (középső kép) A jobb oldalon már egy eu szabványos kombinált konnektor látható.

konnektor.jpg

Egy kis pihenés után lesétáltunk a partra. Végtelen hosszú. Valahol azt olvastam, hogy 8 km, amihez 300 m szélesség tartozik. Amerre ellátni, tömkelegnyi ember széltében, hosszában. Lábuk alatt puha homok, előttük a tenger. És! Turisták megszámlálhatatlan mennyiségben.

mappa_spiaggia_bibione.jpg

Ha azért érkeztél Bibionéba, hogy olasz embereket, olasz “életet” láss, máshol keresd! Ez egy üdülőövezet, ahol minden úgy lett kialakítva, ahogy turisztikai szempontból előnyös, és az igényeknek megfelel.

Viszont a sétánk során beljebb keveredtünk az utcák között egy fagyiért. Az első helyen megálltunk, és kértünk 2-2 gombóccal, és kapásból dupla adagot kaptunk. Ami pedig az ízét illeti, valódi volt, és sokkal finomabb, mint amit eddig ettem. (Pedig minden helyen megkóstolom, mert ez az egyik gyengém.)

+Erősségek

Tengerpart

Sekély víz

Kikapcsolódás

-Hátrányok

Tömeg

Ksissy

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments