Tesco - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2023 január, 11 - 6:06

Tesco

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint

TESCO

Egyik kedvenc bolthálózatom a Magyarországon oly sok helyen előforduló, minőségi terméekeket áruló, de saját termékekkel is rendelkező, bő termékkínálatú bolthálózat, a Tesco. Mind hiper, mind szupermarkettjai is vannak, és közel esik a lakóhelyemhez, de több boltjuk is megtalálható a közelünkben. A Tesco angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc magyarországi leányvállalata a TESCO-GLOBAL Zrt. (teljes cégneve: TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.). Fő tevékenysége az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem, de árulnak áruházaikban műszaki, vegyi és ruházati cikkeket is. Általában boltjaikban található egy üzletlácokból álló bolt rész, és egy vagy több, általában kínai jellegű  étkezde is. Jellemzően a bolt hálózatban található gyógyszertár is.  2017. évi teljesítménye alapján változatlanul a Tesco a legnagyobb forgalmú kereskedelmi lánc Magyarországon, bruttó forgalma közel nyolcszáz kilenc milliárd forint volt.

Székjhelye Budaörsön található a Kinizsi út 1–3. szám alatt. Logisztikai központja pedig Gyálon és Herceghalmon található. Tesco Hipermarketek találhatóak Abonyban, Hajdúböszörményben, Nagykátán, Nyeregesújfalun, Püspökladányban és Tolnán. Szupermarketek pedig Győrben, Sopronban, és Tatabányán. Ezen kívül számos bolttal rendelkezik még a Tesco bolthálózata.

Jelmondata: A Tesco áruházakban Jó dolgok várnak! Korábbi jelmondata pedig : A legkisebb is számít!

A Tesco 1994-ben jelent meg Magyarországon, amikor felvásárolta a Global bolthálózatát. Ez a cég Magyarország északnyugati részén, főleg Győr-Moson-Sopron megyében üzemeltetett kisebb üzleteket (S-market), valamint néhány szupermarketet. A Tesco még 1994-ben megnyitotta az első, önálló szupermarketét Szombathelyen, az Oladi lakótelepen. Kétéves bevezető időszak után 1996 novemberében nyitotta meg az első hipermarketét a budapesti Pólus Centerben. 1997-re elkészült a második fővárosi hipermarket (a Fogarasi úton), majd 1998-ban megkezdődött az országos terjeszkedés. A Tesco a második legnagyobb brit befektető és munkaadó Magyarországon, több mint huszonnégyezer embernek ad munkát, mint eladó, árufeltöltő, különböző szellemi ér raktári, logisztaki pozíciókban. A Tesco saját márkáira jellemző, hogy a Tesco számos kereskedelmi védjegy jogosultja.

A Tesco 1998-ban vezette be az úgynevezett saját márkás termékeket, és az általa forgalomba hozott termékeken egyéb, saját tulajdonában álló védjegyet, tehát saját márkát alkalmaz. Az elsőnek bevezetett sajátmárkás termékcsalád Magyarországon, a tesco gazdaságos termékcsalád. Alacsony árai miatt népszerű. A Tesconak több saját máskás terméke is van, említettem a Tesco gazdaságost, de létezik a Tesco színes és a Tesco Fitt saját márka is.  A Tesco Fittre jellemző, hogy a csökkentett zsír, és emelt vitamint vagy ásványi anyagot tartalmazó tescos termékek összefoglaló neve, ezzel a márkával, tehát a Tesco Fitt márkával jelölik a Tesco saját márkás, egészségmegőrzésre specializálódott termékeit.  Továbbá Tesco márka a Tesco Cherokee is, amely a Tesco saját ruházati márkája. Létezik az F&F is, amely a Tesco saját ruházati márkája, minőségben „magasabb” szinten van, mint a Cherokee.

További Tesco márkák a Tesco Technikailletve a Freefrom is.

A Tesco Technika a Tesco saját elektronikai márkája, a FreeFrom pedig a Tesco saját laktóz- és gluténmentes termékeinek márkája.

Amennyiben autóval megyünk, nem lesz gondunk a tankolással sem, hiszen a legtöbb Tesco bolt rendelkezik saját töltőállomással is.

Kellemes kikapcsolódást, kellemes vásárlást kívánok!

+Erősségek

TÖBB HELYEN ELŐFORDULÓ, REÁLI SÁRÚ BOLT

TÖBB EMBERNEK AD MUNKÁT, SOK SZÁZNAK, EZERNEK

-Hátrányok

KICSIT DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments