Tejhabosító - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2023 január, 26 - 13:13

Tejhabosító – még nagyobb élmény a kávéiváshoz.

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap
Ár : 2000 Forint

Nagyon szeretjük a finom kávét – és megpróbálunk minden lehetőséget kihasználni, hogy fokozzuk az ízérzést, és a kávéivás élményét. Változatosan készítjük a kávét, hol kotyogós kávéfőzővel, máskor kapszulás kávét iszunk, vagy pl. ízesített kávét főzünk, néha különleges kávét. Különösen szeretjük az otthon  frissen darált és főzött kávét. Minden esetben teszünk a kávéba kis tejszínt, máskor csokoládét, időnként fahéjjal is ízesítjük, alkalmanként tejszínhabbal is felturbózzuk. A kávéhoz barna cukrot használunk.

A GFK Hungária partnereként heti vásárlási rögzítéseket végzek, amelyért ajándékpontokkal jutalmaznak. Ezeket a pontokat be lehet váltani – az általuk bemutatott eszközökre. Legutóbb tejhabosítóra gyűjtöttem a pontokat, és karácsony előtt sikerült is megkapnunk ezt a nagyon hasznos kis szerkezetet. Azóta sokszor habosítjuk a tejet és úgy fogyasztjuk a finom kávét.

A tejhabosító használatát szeretném bemutatni, amely nagyon egyszerű – és a habosított tejen kívűl forró csokoládét is lehet vele készíteni.

A tejhabosító 3 dl tej melegítésére és 1,5 dl tej habosítására alkalmas, teljesítménye 550 W, névleges feszültség: 220-240 V.

Használatakor mindenkor be kell tartani a biztonsági előírásokat – amelyeket részletesen leírnak a használati utasításban.

Alkatrészei a henger alakú edényen kívül: a tejmelegítéshez szükséges keverő, a tejhabosításhoz szükséges feltét, és a forró csokoládé készítéséhez alkalmazandó csokoládé habosító.  A tejhabosításhoz a keverő és a spirálos habosító szükséges.

A tej hőmérsékletétől függően a keverési idők eltérhetnek.

A habosításhoz és melegítéshez felszereljük a habosítót /nagyon egyszerű, csak rá kell húzni a keverőrúdra/. Az edénybe tejet öntünk, arra vigyázva, hogy a tej ne legyen magasabban az edényben található max jelzésnél.  Megnyomjuk a tejhabosító gombot és addig tartjuk benyomva, amíg a piros kijelző be nem kapcsol. miután természetesen az edény tetejét már korábban felhelyeztük – a habosító forogni kezd, a fűtőtest pedig melegíti a tejet.  Ekkor még a piros kijelző folyamatosan világít.  Amikor a kijelző 5 másodpercig villog – kiemeljük az edényt a gépből, ekkor a piros kijelző  elalszik, a készülék befejezi a tej habosítását. A tejhabot az elkészített kávéra öntjük.

Fontosak a következő tanácsok a tejhabosításhoz, hogy ízletes és krémes tejhabot tudjunk készíteni:

A kávét a tejhabosítás megkezdése előtt kell elkészíteni.

Finom tejhabot zsíros tejből lehet készíteni.

A készülék csak hideg tejből tud tejhabot készíteni, hiszen a keverés közben a tejet fel is melegíti, hogy a forró kávét ne hűtse el.

A tejet a készülék legfeljebb 60-70 celsius fokra melegíti fel, ami ideális a kávé felszolgálásához.

A készülék és tartozékai kis méretűek, ügyelni kell arra, hogy ne veszítsük el az egyes tartozékokat – és minden használat után meg kell tisztítani.

Kellemes kávézást kívánunk.

+Erősségek

Nagyon különleges és finom.

-Hátrányok

Gyorsan elfogy.

Jessyke

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments