Közzétéve 2023 január, 26 - 13:13
Tejhabosító – még nagyobb élmény a kávéiváshoz.
Ár : 2000 Forint
Nagyon szeretjük a finom kávét – és megpróbálunk minden lehetőséget kihasználni, hogy fokozzuk az ízérzést, és a kávéivás élményét. Változatosan készítjük a kávét, hol kotyogós kávéfőzővel, máskor kapszulás kávét iszunk, vagy pl. ízesített kávét főzünk, néha különleges kávét. Különösen szeretjük az otthon frissen darált és főzött kávét. Minden esetben teszünk a kávéba kis tejszínt, máskor csokoládét, időnként fahéjjal is ízesítjük, alkalmanként tejszínhabbal is felturbózzuk. A kávéhoz barna cukrot használunk.
A GFK Hungária partnereként heti vásárlási rögzítéseket végzek, amelyért ajándékpontokkal jutalmaznak. Ezeket a pontokat be lehet váltani – az általuk bemutatott eszközökre. Legutóbb tejhabosítóra gyűjtöttem a pontokat, és karácsony előtt sikerült is megkapnunk ezt a nagyon hasznos kis szerkezetet. Azóta sokszor habosítjuk a tejet és úgy fogyasztjuk a finom kávét.
A tejhabosító használatát szeretném bemutatni, amely nagyon egyszerű – és a habosított tejen kívűl forró csokoládét is lehet vele készíteni.
A tejhabosító 3 dl tej melegítésére és 1,5 dl tej habosítására alkalmas, teljesítménye 550 W, névleges feszültség: 220-240 V.
Használatakor mindenkor be kell tartani a biztonsági előírásokat – amelyeket részletesen leírnak a használati utasításban.
Alkatrészei a henger alakú edényen kívül: a tejmelegítéshez szükséges keverő, a tejhabosításhoz szükséges feltét, és a forró csokoládé készítéséhez alkalmazandó csokoládé habosító. A tejhabosításhoz a keverő és a spirálos habosító szükséges.
A tej hőmérsékletétől függően a keverési idők eltérhetnek.
A habosításhoz és melegítéshez felszereljük a habosítót /nagyon egyszerű, csak rá kell húzni a keverőrúdra/. Az edénybe tejet öntünk, arra vigyázva, hogy a tej ne legyen magasabban az edényben található max jelzésnél. Megnyomjuk a tejhabosító gombot és addig tartjuk benyomva, amíg a piros kijelző be nem kapcsol. miután természetesen az edény tetejét már korábban felhelyeztük – a habosító forogni kezd, a fűtőtest pedig melegíti a tejet. Ekkor még a piros kijelző folyamatosan világít. Amikor a kijelző 5 másodpercig villog – kiemeljük az edényt a gépből, ekkor a piros kijelző elalszik, a készülék befejezi a tej habosítását. A tejhabot az elkészített kávéra öntjük.
Fontosak a következő tanácsok a tejhabosításhoz, hogy ízletes és krémes tejhabot tudjunk készíteni:
A kávét a tejhabosítás megkezdése előtt kell elkészíteni.
Finom tejhabot zsíros tejből lehet készíteni.
A készülék csak hideg tejből tud tejhabot készíteni, hiszen a keverés közben a tejet fel is melegíti, hogy a forró kávét ne hűtse el.
A tejet a készülék legfeljebb 60-70 celsius fokra melegíti fel, ami ideális a kávé felszolgálásához.
A készülék és tartozékai kis méretűek, ügyelni kell arra, hogy ne veszítsük el az egyes tartozékokat – és minden használat után meg kell tisztítani.
Kellemes kávézást kívánunk.
Nagyon különleges és finom.
Gyorsan elfogy.
Jessyke
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás