“Technika” retro rádió. - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: DVD-lejátszók

Közzétéve 2023 szeptember, 20 - 13:13

Technika hordozható CD-s rádiómagnó

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Van egy nagyon régi hordozható CD-s rádiómagnónk – amely a mai napig kitűnően működik.

Nagyon szeretem – annak ellenére, hogy mobiltelefonról és mindenféle okos eszközről hallgatható sok-sok élvezhető zene.

Időnként, amikor emlékezés hangulatában vagyok bekapcsolom. Retro zenét hallgatok a rádión, vagy belehelyezek egy régi számomra kedves számokat tartalmazó CD-t, vagy kazettát.

Használata nagyon egyszerű, és ha az ember nosztalgikus hangulatban van – olyan CD-t, vagy kazettát helyezhetünk bele, amit régen nagyon szerettünk.

Üzemeltetése hálózatról és elemmel is megoldható. Az elemeket mindig el kell belőle távolítani, hogyha hosszabb ideig csak hálózatról használjuk.

Rádió hallgatáskor óvatosan ki kell húzni az antennáját, és FM lehetőségre kell a csatornaválasztót állítani. A funkció kapcsolót rádió helyzetbe tesszük. Kiválasztjuk a megfelelő állomást és máris hallgathatjuk a legfontosabb híreket, vagy az általunk kedvelt műsorokat.

A CD lejátszó, vagy a kazetták hallgatása esetén vissza kell tolni az antennát.

Ha CD-t szeretnénk hallgatni, a funkciókapcsolót CD helyzetbe állítjuk. Ki kell nyitni a CD fedelet a megfelelő gombbal – és a CD lemezt behelyezzük a középen található orsóra. Lezárjuk a fedelet – a lemez rövid időre felpörög, majd leáll, és az elől lévő kijelzőn lemezen szereplő zeneszámok száma látható. Megnyomjuk a play gombot – és elindulnak a zeneszámok. Pihentetjük, kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetsző zeneszámokat és azt hallgatjuk meg. Bármikor leállíthatjuk a zenét a stop gombbal. Programozott lemez lejátszást is alkalmazhatunk, a használati útmutatóban leírtak követésével. Természetesen a hangerőt mindig tetszés szerint állíthatjuk.

Amennyiben kedvenc kazettánkat szeretnénk meghallgatni – a stop gomb kétszeri megnyomásával kinyílik a kazettaajtó. Behelyezzük a kazettát, és a play gombbal indítjuk el.

A kazettát visszajátszhatjuk, rögzíthetünk rá rádióról és CD lemezről is. Fejhallgatót is használhatunk hozzá, ha más személyt nem akarunk zavarni vele.

Használatakor minden esetben tartsuk be a biztonsági előírásokat, amelyek az elektromos berendezésekkel kapcsolatosak.

Ez a régi rádió még mindig jó szolgálatot tesz, nagyon sokszor hallgatom.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments