AZ – Horrorfilm - vélemény

Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2021 augusztus, 30 - 14:14

“TE IS LEBEGHETSSZ!

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 6000 Forint

Üdvözlet!Egyik legjobban kedvelt horrorfilmemet mutatom be,(bár biztosan sokan ismerik,,)-illetve véleményezem nektek.A filmet 2017 -ben  mutatták be a mozik nagy sikerrel. Amerikai természetfeletti horrorfilm, melyet Stephen King 1986-os világsikerű regénye alapján Andrés Muschietti rendezett. A forgatókönyvet Chase Palmer, Cary Fukunaga és Gary Dauberman írta,a főbb szerepekben Jaeden Lieberher (Bill Denbrough), (Pennywise, a táncoló bohóc), Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom), Sophia Lillis (Beverly Marsh), Finn Wolfhard (Richie Tozier), Wyatt Oleff (Stanley Uris), Jack Grazer (Eddie Kaspbrak), Nicholas Hamilton (Henry Bowers) és Jackson Robert Scott (Georgie Denbrough) láthatók. A New Line Cinema, a KatzSmith Productions, a Lin Pictures és a Vertigo Entertainment gyártotta, valamint a Warner Bros forgalmazta. Ez a film volt regény második adaptációja az 1990-ben bemutatott változat után.A film középpontjában hét gyerek áll, akiket a MAINE állambeli DERRY VÁROSÁBANegy titokzatos bohóc kinézetű lény terrorizál; a fiataloknak saját démonjaikkal kell szembenézniük.

1988 októberében járunk, amikor egy esős délutánon Bill Denbrough ( ad egy jegyzetfüzet papírjából készült vitorlást a hétéves öccsének, Georgie-nak. Georgie azonnal kiviszi a csónakot az utcára, hogy játszhasson vele az úttest szélén leáramló víz lefolyása mentén, csakhogy a hajót képtelen megállítani a nagy sodrás miatt, így az egyenesen a csatornalefolyóba esik. Miközben a fiú keresi a csónakot, a csatornába tekintve megijed egy bohóc kinézetű furcsa lénytől, aki a sötétből bújik elő, és csak úgy mutatkozik be neki, hogy ő “Pennywise, a táncoló bohóc” Pennywise azt mondja, hogy a vihar szétrombolta az egész cirkusz területét, és a csatornába rekedt mindenki, majd felajánlja Georgie-nak, hogy visszaadja a hajót, ha elveszi a kezéből. Amikor nyúl érte, Pennywise leharapja a karját. Georgie megpróbál elmenekülni, de Az lerántja a csatornába és megöli.1989 júniusában, nyolc hónappal később, a középiskola utolsó napján, Bill és barátai, Richie Tozier Eddie Kaspbrak  és Stanley Uris  próbálják elkerülni Henry Bowerst és a bandáját, akik folyamatosan piszkálják őket. Ugyanakkor egy fiatal lány, Beverly Marsh , akit az apja régebben bántalmazott és mostanra könyörtelenül szigorú vele, mert “rossz életű” lányként élt, az iskola után belebotlik egy túlsúlyos, ám de szerény kisfiúba, Ben Hanscomba 

Mike Hanlon találkozik Pennywise-szal, miközben a nagybátyjának szállít a helyi hentesboltba. Billt még mindig kísérti Georgie eltűnése, melynek hatására elhanyagolják őt szomorú szülei, majd hamarosan felfedezi, hogy az öccse teste Barrens mocsaras pusztaságában szívódott fel, és úgy véli, hogy a testvére még életben van. Eközben Ben Hanscom több könyvet is talál Derry történelméről a város könyvtárában. Az egyik könyvből azt olvassa, hogy a városban évszázadokon keresztül titokzatos, megmagyarázhatatlan tragédiák és gyermek eltűnések történtek. Ben hamarosan különleges kinézetű tojásokat talál, amik az alagsorba csábítják őt, és ott találkozik egy égő, fejetlen fiúval. Ben ijedtében Henry és a bandája kezei közé fut. Azok Barrensbe visz, majd Henry “H” betűt vés a fiú hasába a késével. Ben elmenekül és összefut a közeli folyónál lévő csoporttal, akik időközben megtalálják a Betty Ripsom nevezetű lány eltűnt cipőjét. Összegyűjtik a pénzt és elmennek a helyi gyógyszertárba, hogy kezeljék Ben sebeit, itt az időközben velük összetalálkozó Beverly segítségét is igénybe veszik. Mindeközben Henry barátját, Patrick Hockstetert Pennywise meggyilkolja, miközben Bent keresi a csatornában.

Másnap mindenkinek egy rémálomszerű találkozása lesz Pennywise-szal. Eddie-t egy rothadó leprás támadja meg egy elhagyatott ház előtt. Stannek egy festményre mázolt alakkal (egy nő, szétnyomódott fejjel) kell szembenéznie. Beverly az otthonában egy vérforrás áldozata lesz, amikor a fürdőszoba mosdókagylóján keresztül kiáramlik a vér, befedve a helységet. Az apja, amikor benyit, hogy megnézze a lányt, nem látja a vért. Később, azon az éjszakán Billt elcsábítja a ház alagsorába egy hang, majd találkozik Georgie-val. Mint kiderül nem az öccse, hanem az alakot váltó Pennywise az, aki elől éppen hogy csak sikerül elmenekülnie. Nem sokkal később, Beverly megmutatja a fürdőszobát a többieknek, akiknek mindegyike látják a vért és elkezdenek takarítani, segítve a lánynak. Bill és a barátjai felfedezik, hogy Henry és a bandája bántalmazzák Mike-ot. Elüldözik őket, és összebarátkoznak a fiúval, aki csatlakozik a bandához.Néhány héttel később a csoport, akik mostanra a “Vesztesek klubja” névre hallgatnak, rájönnek, hogy mindenkit ugyanaz az entitás terrorizál. Észrevéve, hogy “Az” feltételezhetően a félelmükből táplálkozik, azok megtestesülése, ám Ben elmondja, hogy a teremtmény 27 évente bukkan fel, hogy a Derry városában élő gyermekek után vadásszon, mielőtt újra mély álomba zuhanna. Bill lakásának garázsában a csapat azt a tényt állapítja meg, hogy a Derryben található kút, a Neibolt utca 29 felől épült, ami a szennyvízcsatorna-hálózaton keresztül halad. Pennywise megjelenik, és a Vesztesekre támad. A gyerekek ezt követően a Neibolt-házhoz mennének. Bill, Richie és Eddie belépnek a házba, míg a többiek kívül maradnak. Ahogy Pennywise felbukkan az épületben, Eddie eltöri a karját, ahogy leesik egy nagy lyukba. A többiek sietnek be a házba, majd Beverly egy vasrúddal átszúrja a bohóc fejét, ezzel rákényszerítve a visszavonulásra. Eddie édesanyja elborzad fia törött karja láttán mikor a gyerekek hazaérnek, és megrémít mindenkit és eltiltja őket Eddie-től. A csoport elkezd szétoszlani; Richie, Stan és Mike elhagyják a többieket, csak Bill ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra is folytassák a vadászatot.

Augusztusban Pennywise elrabolja Beverlyt, majd Billy újra összehívja a vesztesek csapatát, hogy megmentsék őt. Időközben Henry hiányolja a zsebkését, amit a bohóc rögtön visszaajándékoz neki a postaládában, és arra kényszeríti a fiút, hogy gyilkolja meg az apját, mielőtt még elküldené a vesztesek megölésére. A Neibolt-házban a fiúk sikeresen megtalálják az utat a kúthoz, miközben Mike-ot megtámadja Henry. A küzdelem során Mike felülkerekedik Henryn, és lelöki a kútba, ahol látszólag a halálba zuhan. Ezután találnak egy búvóhelyet a földalatti hűtőtoronyban, amely halmozódó cirkuszi kellékeket és a gyermekek holmijait tartalmazza, emellett látják az eltűnt gyerekek lebegő hullái alatt Beverlyt, aki kataton állapotban van, mert Pennywise feltárta előtte igazi lényét. Miután a többiek lehúzzák a földre, Ben megcsókolja a lányt, mellyel vissza hozza a tudatát. A bohóc Georgie-ként próbál túljárni Bill eszén, ám nem sikerül neki. Visszaváltozik Pennywise-ra és megtámadja a csapatot, majd végül Billt túszul ejti, majd azt mondja a többieknek, őket életben hagyja, ha otthagyják neki Billt. Bill kiszabadul a bohóc kezei alól, és kezdetét veszi az utolsó harc. Annak ellenére, hogy megpróbálja ellenük fordítani minden ellenfele félelmét, Pennywise megsérül és a vesztesek sikeresen a sarokba szorítják. Bill teljes nyugodtsággal elmondja a bohócnak, hogy már egyáltalán nem retteg tőle, és a csapat egyik tagja sem, mert mindvégig tudták, hogy ebből nyerte az erejét, a gyerekek saját félelmeiket mutatva. Tudván, hogy az erejét elvesztette felettük, Pennywise visszavonul újabb 27 éves álmára, miközben a lebegő gyerekek mindegyike leereszkedik a földre. Amikor Bill felfedezi Georgie sárga esőkabátját a romban, elfogadja testvére halálát.

Egy hónappal később Beverly tájékoztatja a csapatot a korábban átélt eseményéről, hogy amikor még kataton állapotban volt, látta önmagát felnőttként harcolni a lénnyel. A vesztesek véresküt fogadnak, hogy visszajönnek 27 év múlva Derrbybe, ha a bohóc újra visszatérne, egyszer és mindenkorra elpusztítják őt. Miután a vesztes csapat eltávozik, Beverly elmondja Billnek, hogy másnap reggel már PORTLANDBEN fog lenni a nagynénjénél. Mielőtt Beverly is távozna, Bill utána fut és feltárja neki valódi érzelmeit, majd megcsókolja.

Én személy szerint a családdal végigizgultam a filmet,,IMÁDTUK!!!:):)

+Erősségek

Nagyon izgalmas igazi horrorfilm,nem várt történésekkel,szuper színészekkel!!

-Hátrányok

nincsen

andibaby

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

AZ – Horrorfilm fotók

2021.07.19

Horrornak kevés, de így is működik.

Horrornak talán kevés, de így is működik. Röviden tömören talán mondhatom azt hogy az új AZ-t, amely természetesen ijesztőbbre sikeredett, mint a ’90-es eredeti, de úgy tűnik, már rég sikerült...