TCHIBO BLACK AND WHITE KÁVÉ - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Konyhai kisgépek

Közzétéve 2021 október, 18 - 23:23

TCHIBO BLACK AND WHITE KÁVÉ


Ár : 700 Forint

TCIHOBA BLACK AND WHITE KÁVÉ

Egy eléggé meghatározó tagja  a Tcihbo kávéknak a Tchibo Black and White kávé. Egy eléggé markáns instant kávéról van szó, melynek van őrölt, pörkölt változata is. Én mindkettőt szoktam fogyasztani forrón, feketén, hogy felébresszen, energiát adjon de iszom  tejeskávéként, cappucinoként is, egy délutáni lazításhoz, kikapcsolódáshoz.

A Tchibo Black and White válogatott Arabica és Robusta kávészemekből készült, a legértékesebb termőhelyekről származik. Csak a legjobb kávészemeket, a legjobb termő területeken lassan beérett, piros  állapotban szüretelt, és gondosan előkészített kávészemek kerülnek a Tcibo kávékba, így a Tchiba Black and White kávéjába is. Hogy a Tchibo kávékban lévő 800 karakteres kávéaroma sokféleségét élvezhessük a Tchibo különös figyelmet fordít arra, hogy mind  a háromszoros, kíméletes pörkölés, mind a nyersanyag tökéletes legyen. Fontos  a Tchibo számára  a pörkölés és az alapanyag minősége is. Pörkölési eljárása háromszor hosszabb, mint a legtöbb kávéé. Ez jellemző a Tchibo kávéra, így erre a kávé fajtára, típusra is, ez teszi  teljessé, harmonikussá ízét és aromáját.  Pörkölésére tehát a Tchibo különleges eljárása jellemző.  A Tchibo minden kávéfajtát egyedileg pörköl, és ezt keverik aztán össze különleges szenvedéllyel és tehetséggel rendelkező pörkölő mestereik, kávé mestereik.

Körülbelül 60 éve, 1949 óta gyártják, állítják elő a Tcibo kávékat. Különleges gondossággal és hozzáértéssel készítik kifinomult ízléssel rendelkező kávé mestereik, pörkölő mestereik ezeket a kávékat. A legelterjedtebb Tchibo típus a Tcibo family, de nekem a Tchiba black and White vált be.

Az instant kávét érdemes egy csészébe tenni, 1 vagy 2 kanállal, majd forrásban lévő vízzel felönteni, és már fogyaszthatjuk is. Ízlés szerint tehetünk hozzá tejet, tejszínt, vagy cukrot és folyékony vagy szilárd édesítőszert is, ki hogyan szereti.

A pörkölt kávét először persze le kell főzni, ezt én a kotyogós kávéfőzőmmel teszem, de így is tökéletes aromájú kávét kapok.

Jellemzően reggelente az őrölt pörkölt változatát iszom feketén, délutánonként egy kellemes lazításhoz pedig instant változatát választom, tejjel, édesítőszerrel.

Tárolására jellemző, hogy érdemes abban a visszazárható vákuumcsomagolásban megőrizni, amelyben árulják, hiszen így megőrzi illatát és aromáját. Természetesen tárolhatjuk akár egy üveg dobozban is, csak arra vigyázzunk, hogy jól zárható legyen, hiszen elveszítheti aromáját a szabad levegőn.

Egy igazán jellegzetes aromájú és erejű kávéról van szó, melynek minden cseppje ajándék.

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+5

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments