Jelen - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 06 - 3:03

Tartalmas, független közéleti hetilap

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap
Ár : 790 Forint
Vonalkód: 10586

A Jelen egy 2020-ban indult magyarországi közéleti, politikai-gazdaságpolitikai hetilap. Munkatársainak többsége korábban a 168 Óránál, illetve a Népszabadságnál dolgozott. Online változata fizetési falat alkalmaz. A lapot három újságíró, Lakner Zoltán, Krajczár Gyula és Tóth Ákos alapították, miután a szerkesztőségben kialakult ellentétek miatt 2019-ben mindhárman távoztak a 168 Órától.

 

 Magyarország legújabb független hetilapja, amely modern újságírói eszközökkel és szeriőz tartalommal közelíti meg Magyarország legégetőbb problémáit, s a maga eszközeivel megpróbálja áthidalni a politikai preferenciákban megmutatkozó (fő)város-vidék ellentétet. A szerkesztőség azzal a szándékkal lép föl, hogy megértse a vidék speciális problémáit, azokra gondolkodó válaszokat kínáljon. A lapot kiadó gazdasági társaság tulajdonosai és a szerkesztőség vezetői: Krajczár Gyula, Lakner Zoltán, Tóth Ákos. Úgy vélik: vállalkozásuk minden felelőssége az övék, elszámolással is csak a nyilvánosságnak, kollégáiknak és önmaguknak tartoznak. Ez a függetlenség a feltétele a tények és a folyamatok tiszta és világos vizsgálatának. De – hangsúlyozzák – a függetlenség nem értékmentesség. Higgadtan tevékenykednek, hideg fejjel, de nem hideg szívvel. A szerkesztőség munkáját meghatározza az emberi jogok, a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a szabad nyilvánosság iránti elkötelezettség.

  A magazin elején hazai közélettel, aktuális eseményekkel foglalkozó cikkek vannak, ezeket nemzetközi témák követik, a lap végén pedig kulturális élettel foglalkozó cikkek találhatók.

Vannak benne nagy lélegzetű riportok közéleti személyekkel, de újságírói vélemények, elemzések is. A kulturális rovatban filmajánlók, filmkritikák, könyvajánlók találhatók. Ajánlható mindazoknak, akik képben szeretnének lenni az aktuális eseményekkel, azok magyarázatával, okaival. Segít megismerni milyen új filmek, sorozatok készültek, milyen könyvek jelentek meg mostanában, és ezekről ismertetőt, véleményt is találsz. A legutolsó cikk mindig egy híres sportolóról szól, az ő életét, karrierjét mutatja be. A nemzetközi kitekintés egyrészt a Bloomberg magazinból átvett, lefordított, elsősorban pénzügyekkel foglalkozó cikkeket jelenti, másrészt pedig külpolitikai eseményekről tudósít, például más országbeli választásokról, egyéb ottani közéleti eseményekről.

Adatok:

Típus     hetilap

Tematika             politika

gazdaságpolitika

Formátum           tabloid

Ország  Magyarország

Alapítva               2020. május 28.

Ár           790 Ft

Tulajdonos          Lakner Zoltán   Krajczár Gyula   Tóth Ákos

Kiadó     Liberty Press Kft.

Főszerkesztő      Lakner Zoltán

Társszerkesztő   Krajczár Gyula

Példányszám      kb. 9000

Nyelv     magyar

Székhely              1037 Budapest, Bécsi út 252-254.

+Erősségek

Átfogó, aktuális

-Hátrányok

Kissé drága

szeag

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments