Közzétéve 2021 július, 14 - 1:01

Tanulás és szórakozás egyben

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap

Egy youtube videóban láttam először a Mit?Miért?Hogyan? Mini könyvsorozatát és már akkor megtetszett. A kisfiam él, hal az autókért, járművekért, úgyhogy mindenképpen szerettem volna neki beszerezni ebből a sorozatból. A videóban nem is igazán látszott milyen is pontosan ez a könyv, viszont nagyon sok pozitív vélemény és komment érkezett és az interneten is nagyon jó véleményeket találtam róla, így rögtön két részt is megrendeltem belőle.

Nagyon színes a választék és rengeteg rész jelent már meg belőle, viszont elég nehézkes őket beszerezni, én is csak hosszas keresgélés után találtam meg azt a kettőt, amit kiválasztottam. A Hogyan közlekedj a városban című könyvet azért választottam, hogy ennek a segítségével próbáljam meg felkészíteni a gyereket az ovikezdésre, amikor többszöri átszállással fogjuk elérni az óvodát. A másik címe Autók, teherautók, ami azóta is megunhatatlan kedvenc. Nagyon sok oktató jellegű kötet van, illetve olyanok, amik inkább bizonyos érdeklődési körnek szólnak ilyenek a Markolók, Vonatok, Hajók, Cicák, Kutyák…

Keményborítós könyvekről beszélünk, viszont ha kinyitjuk őket, akkor kiderül, hogy spirálozva vannak. A lapok is vastagabb kartonból készültek és mindegyik oldalon kinyitható ablakok vannak, amik újabb érdekességeket rejtenek. Szerintem maximálisan eltalálták mi az, amitől egy kisgyerek számára érdekes lehet egy könyv. Mióta megvannak, ezek a kötetet azóta nem igazán tudunk úgy elindulni, hogy legalább az egyiket ne vinnénk magunkkal. Tervezem tovább bővíteni a sorozatunkat, mert hasznos és értékes tudásanyagot tartalmaznak, ráadásul remek kikapcsolódást nyújtanak a gyereknek.

A Mit?Miért?Hogyan? sorozat is két részre osztható eddigi tapasztalataim a Mini szériával kapcsolatosak, ezek kisebb méretű kompaktabb mesekönyvek illetve kisebb korosztály számára (2-4 év az ajánlott kor) ajánlottak és van a sima sorozat, ami már a nagyobb gyerekeknek szolgál kikapcsolódás gyanánt. Ne túl vastag könyveket képzeljünk el mindössze tizenhat oldalasak, viszont annál tartalmasabbak. Érdemes a Scolar kiadó honlapját böngészni, mert nemcsak remek akciók vannak, de az újdonságokat is bezsebelhetjük náluk, ugyanis ez a kiadó felelős a könyvsorozatért.

Az első mini szériás kötet a Repülőtér volt, amit még 2011-ben adtak ki. A sorozat sikerességét mutatja, hogy még tíz évvel később is érkeznek újabb és újabb kötetek. Pontos számot, hogy jelenleg hány részes a sorozat nem is sikerült találnom.

Roppant hasznos ajándék lehet belőle bármilyen alkalomra, vagy ha éppen fel kell készíteni a gyereket valamilyen nagyobb eseményre, mint az óvodakezdés, a fürdőszobai teendők esetleg egy kistestvér érkezése akkor is jó választás lehet ez a könyvsorozat.

+Erősségek

tartalmas

szórakoztató

oktat

-Hátrányok

nehéz beszerezni

Пользователь сайта

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments