Tangle kütyü - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2023 május, 14 - 8:08

Tangle kígyók ötletes szuperjáték

A 7-12 évesek számára ajánlott Tangle szerintem felnőtteknek is való, főleg, ha már a stresszlabda unalmassá vált. A Tangle teljesen új ergonomikus megközelítést kínál a stressz és szorongás enyhítésére és a kézzel való babrálására. A Tangle azontúl, hogy egy jópofa játék, ösztönzi és segíti fenntartani a figyelmet, valamint javítja a szövegértést és a matematikai készségeket is. Formája, színe, szerkezete pedig kiválóan serkenti az agyműködést. A Tangle apró darabkákra szedhető, ezért kedvünk szerint formálható, sőt akár hosszúra is fűzhető.

A stressz korunk népbetegsége- ezt már sokszor, sok helyen leírták. Ahogy azt is, hogy a stressznek nemcsak mi, felnőttek, hanem a gyerekek is ki vannak téve. A játék már önmagában kiváló stresszűző foglalatoskodás, de vannak olyan eszközök, amelyeket kifejezetten erre a célra gyártottak. A különféle formatervezésű és stílusú stressz csökkentő játékok alapfunkciója az, hogy elterelik az elmét, kikapcsolják a stresszes gondolatokat, ezért megnyugtatják az idegeket. Lefoglalják a kezet, így csökkentik a szorongással járó pótcselekvéseket, a körömrágást, babrálást, ujjtördelést. Ráadásul nemcsak a gyerekek, mi felnőttek is rákaphatunk a kézben gyűrhető, pörgethető, nyomkodható, tekerhető kütyük ízére. Ha még nem ismered a Tangle játékot, akkor eláruljuk neked, hogy a játék szlogenje úgy hangzik angolul, hogy „Tangle – that fun, twisty thing”, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy az a „vicces, tekergetős izé”.

Egy igazi babrálós ügyességi játék, aminek a fő célja, hogy lefoglalja a kezünket, ha éppenséggel unatkozunk. Kis helyen is elfér, így könnyen magunkkal vihető bárhová, használhatjuk utazáskor, várakozás közben, de még a felnőttek iroasztalán is gyakran ott figyel ez a tekergetős kreatív játék. A Tangle már közel 40 éves és ez idő alatt elképzelhetően sokat eladtak belőle a világon. Pedig annyira egyszerű az egész. Apró, színes, műanyag darabok, amelyek egy pöcökkel egymásba illeszthetőek, és szabadon lehet tekergetni vagy épp bővíteni az egyre hosszabb alkotást. Amúgy létezik fiús és lányos tangle is. Persze nincs lényeges különbség a kétféle Tangle között, csak annyi, hogy az egyik kifejezetten csajos színekben pompázik. Az igazság szerint nyugodtan lehet bátran vegyíteni a különböző Tangle típusokat, hiszen itt épp az a lényeg, hogy minél színesebb legyen a végeredmény. Vannak például metálos csillogású tekergetők, ezekkel is remekül fel lehet dobni a kígyóinkat. A Tangle készségfejlesztő kreatív játékok mind kompatibilisek egymással, így a különböző színű és felületű játékokat bátran össze lehet kapcsolni egymással.

Buksika

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments