Yamaha Jog 4T - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autók

Тип техники: - Другое -

Бренд: - Пожалуйста выберите -

Фирма: - Пожалуйста выберите -

Год выпуска: - Пожалуйста выберите -

Тип косметики: - Пожалуйста выберите -

Тип оборудования: - Пожалуйста выберите -

Тип устройства: - Пожалуйста выберите -

Közzétéve 2021 december, 06 - 4:04

Szuper sportrobogó

Nekem is van egy imádni való Yamaha Jogom. Igazi városi jármű kellő nyomatékkal és gyorsulással. Yamaha megtalálható 2 üteműtől a 4 üteműig. Nekem is volt ez is, az is. A Jog név a világ bármely pontján ismerős. A japán belpiacon már legalább 10-15 éve létező robogó típus nagyon sok helyre eljutott a világon, rengeteg különböző módosított verzióját gyártják az ázsiai országokban és sokfelé másutt a világon. Nálunk Magyarországon is igen kedvelt modell. Bár 10 colos kerekei miatt a futóműve nem éri el a mai korszerű robogók színvonalát, erős és megbízható motorja a konténeres robogó importőrök és a vásárlók egyik kedvencévé tette a típust.

A Yamaha cégnek nagyon jó a marketingje, ezért nem is kerestek új nevet a legújabb modelljükhöz, Az új változat nem hasonlít a régi Jog-ra, ez divatos, sportos megjelenésű lett praktikussága és sokoldalúsága mellett. Jog R-ből van lég- és vízhűtéses egyaránt a 2 ütemű 50 cm3 verziókból. Mindkét változatnak automata szívatója és váltója van, a blokk vízszintesen került a vázba. Az új Jog kiugró élektől mentes, aerodinamikus idomzata egy új stílusú első lámpát foglal magába, amelynek az üvege alatt kaptak helyett az indexek. A lábtartó deszka mindkét oldalán légbelépők találhatóak. 12 colos kerekeket kapott, 6 küllős könnyűfémből készült. Az első fék tárcsafék, hátsó maradt dobfékes. Az ülése meglehetőse hosszú. Az ülésmagasság kisebb termetűeknek is kényelmes talajfogást enged, mivel csak 770 mm. A tank csak 5 literes, ami kb. 160-170 km-re elég. Sok kiegészítőt is kapott, mint az oldaltámaszt, kapaszkodó és műszerfal díszítést, gáz/olaj csillapítású hátsó rugós tagot is akár. Az új moci már környezetvédőbb, katalizátor van a kipufogóban.

A Yamaha Jog 4T kicsit tömzsibb, mint elődei. Biztonsági zárható gyújtáskapcsolója van, mely nyitja az ülést is és zárja a hátsó kereket, illetve kormányzár is. Mivel ez is 49 cm3, ezért mopedvezetői engedéllyel már 14 éves kortól lehet vezetni. 95, 98, 100-as oktánszámú benzinnel tud működni. Ha a kulcsot beletesszük a féket behúzva tudod az önindítóval indítani. Nagyjából 1,5-2 litert fogyaszt százon. Van benne egy speed lámpa, amely 35-nél figyelmeztet, hogy hamarosan eléred a 40 km/órás lehetséges sebességet, amit a KRESZ engedélyez. Léghűtéses. A világítás két állásba tehető városi és távolsági. Városi közlekedésre ajánlják, de én már mentem vele 400 km-t egy nap alatt. Elég hosszadalmas volt az út, de kibírható. Az úttartása remek, simán veszi a kanyarokat, teleszkópos, a kevésbé jó útviszonyoknál ez előnyös. Maximum 60 km/ órás végsebességre képes. A kétüteműek végsebessége kicsit több is lehet. Annyira nem zajos, kis morcogos hangja van.

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments