Halo – A sorozat - vélemény

Átlag: 0.5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 február, 07 - 8:08

Szuper látványvilág, közepes történettel

Nagy divatjukat élik a videó játékok alapján készített filmes alkotások. Az igazság az, hogy úgy gondolom, a filmesek kezdenek kifogyni az ötletekből és keresik az összes olyan lehetőséget, és történetet, amivel brutális látványvilágot lehet létrehozni reménykedve a kasszasikerekben.

Egyszerű nézőként írok most erről a sorozatról, tehát soha egyetlen percet sem játszottam ezzel a játékkal, a legtöbb, amit a Haloról tudok, hogy az Agymenők című sorozat kockái gyakran gyűltek össze játszani vele.  Nagyon szép képi világgal indítunk és rögtön az első húsz percben belecsapunk az akció legjavába, már itt el tudja az ember dönteni, hogy érdekli e amit néz, vagy nem éppen az ő világa. Én maradtam és végignéztem.

Megismerjük az ellenállókat, és az UNSC-t ,  valamint a Spartan  katonákat és  persze az Eliteket, akik a Szövetség nevű  földönkívüli faj képviselői. Az Ezüst osztag feladata elpusztítani az idegen támadókat, közben azonban az ellenállók városa is elpusztul. Egyetlen túlélő Kwan Ha, akit az Ezüst osztag vezetője Master Chief magával visz a Galaktikus Birodalom elé.

Oké akkor most tegyük tisztába, hogy ki kivel van. Az Ellenállók a Madrigal bolygón élnek és igyekeznek nem behódlni az UNSC-nek, ami tulajdonképpen a Galaktikus Birodalom. A Szövetség az idegen faj neve, akiknek fáj a foguk a Madrigalon talált „leletre”. A történetszál innentől egyszerű, mindenkinek a leletre fáj a foga, viszont kommunikálni csak Master Chief vagy, ahogy ismerjük John képes. John elindul felfedezni a törölt emlékeit és mindent megtesz azért, hogy rájöjjön ki is ő valójában, na meg persze, hogy megnyerje a háborút.

Egy biztos, hogy brutálisan szép látványvilágot kapunk és sokszor tényleg nem tudjuk eldönteni, hogy éppen animációt vagy tuningolt képet látunk. Történet szempontjából viszont kielégítetlen maradt a kiváncsiságunk.

Egyik főszereplőnk maga Master Chief vagyis John, akit végigkísérünk élete történetének felfedezésében, viszont az ereklyék mögött mégis mindig háttérben marad. Kwan Ha, pedig akinek szintén főszereplőnek kellene funkcionálni, az ő történetének csupán a felszínét kapargatjuk meg. Megpróbáltak sok érdekességet megmutatni viszont egy kicsit összecsapottnak hat az egész, viszont a látványvilágnak hála mégis hoz, annyit, hogy a néző a képernyő előtt maradjon.

Master Chief kalandja számomra felejthető és nem nagyon hiszem, hogy egy esetleges második évadra is a székbe tudna szögezni, egynek mindenesetre jó volt.

littlecat01

Nem ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments