SZOBACIKLÁMEN - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2023 február, 13 - 11:11

SZOBACIKLÁMEN

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3500 Forint

SZOBACIKLÁMEN

 

Egyik kedvenc virágom a ciklámen, melynek van kerti és szobai változata is. Rendkívül szép, csodálatosan gyönyörű, az öntözést és a tápoldatot leszámítva kevés törődést igénylő növényről, virágról van szó. Aki valóban szépségessé szeretné, fel szeretné díszíteni lakását, otthonát, annak a személynek, azon hölgynek vagy úrnak érdemes beszereznie a szobai ciklámen valamely változatát.  (Uraim, közeleg a Valentin nap, a nőnap, illetve az anyák napja is!!! Érdemes meglepniük kedvesüket, feleségüket, édesanyjukat egy – egy szobaciklámennel, valószínűleg örülni fognak neki!!!)

 

Ennek a növénynek két természetes változata, továbbá több alakjai is van, melyeket azonban csak a virágok színe különböztet meg:

·         Cyclamen persicum var. persicum (a télen és tavasszal virágzó, elterjedésének minden területén)

·         Cyclamen persicum var. persicum f. persicum (a fehértől a világos rózsaszínig)

·         Cyclamen persicum var. persicum f. albidum (tiszta fehér)

·         Cyclamen persicum var. persicum f. roseum (rózsás-rózsaszín)

·         Cyclamen persicum var. persicum f. puniceum (Gleason) Grey-Wilson (a vöröstől a kárminvörösig)

·         Cyclamen persicum var. autumnale (az ősszel virágzó)

 

 

A szoba ciklámen, ez a szépségesen szép virág, növény a  , ezen belül a    tarozik, szobánkat, lakásunkat rendkívül széppé, csodálatossá, díszessé tévő virág.

A szobaciklámen eredeti előfordulási területe  déli felének középső részétől délfelé, egészen  és  volt.  és  is gyakran megterem nő.  A  ,  és   valószínűleg a szerzetesek telepítették be, innen, tehát a görögországi Rodos-ról terjedt el egész Európa szerte, így került hazánkba is. Hála a szerzetesek készséges és szépséges munkájának ma már sok, számos országban ismert virág a szobaciklámen.  Ennek a növényfajnak, manapság számos termesztett változatát alakították ki. A  számos részén közkedvelt .

, , mely  nő ki. A vadnövény  szív alakú és tizennégy-tizenöt centiméter hosszú; zöld színű világosabb mintázattal a felszínén. Vannak olyan változatai, amelyek téltől tavaszig, míg vannak olyan fajai, változatai is, melyek ősszel virágzanak. Öt kis   és öt  felálló  van. A  a fehértől a világos rózsaszínűig változik, de ma más egyre több, különlegesebb színnel kísérleteznek a kertészek, termesztők. a tövénél sötétlila sávval rendelkezik.   után, a  lehajlik, helyet adva a toktermésnek. A szobaciklámen nyáron nyugalmi állapotba kerül. A vadon növő növény a dombos és sziklás élőhelyeket kedveli. A bozótosok és  egyik virága. Akár ezerkettőszáz-ezerháromszáz méteres  is felhatol, ilyen magasságban is megél, ilyen magasságban is találtak már cikláment.

Nagyon kell vigyázni vele, hogy kiskutyánk, kiscicánk ne kerüljön a közelébe,

mert a növény gumója enyhe mérget tartalmaz!!!!

Nagyon kell vigyázni, hogy kisállataink ne rágcsálják meg!!!!

+Erősségek

SZÉP, GYÖNYÖRŰ

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments