Vak szerelem - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: TV műsorok

Közzétéve 2023 április, 16 - 12:12

Szerelembe lehet esni úgy, hogy nem is látod a másikat?

A szerelem tényleg vak lenne? Ezzel a kérdéssel foglalkozik a Vak szerelem a Netflix saját gyártású valóság showja. Egy társadalmi kísérlet keretein belül ismerkednek egymással nők és férfiak, mégpedig úgy, hogy nem láthatják egymást. Mindenki a saját egyszemélyes kapszulájában ül, míg randi partnere egy másik kapszulában, ami a fal túloldalán található. Így a kezdeti szakaszban csupán a másik hangját hallják és hosszas beszélgetések után kezdenek érzéseket táplálni egymás iránt.

A kísérlet alapfelvetése az, hogy a szerelem vak, tehát a nőnek és a férfinak nem szükséges látni a másikat. Látatlanban mind a két nem őszintén megnyílik a választottja előbb, bár nagy bátorság kell ehhez, hiszen nem csak a másik, de az egész világ is látja és hallja az érzelmeket. Szépen fokozatosan alakulnak ki a kapcsolatok és, amikor úgy érzik, a férfiak megkérik választottjuk kezét. Ezután végre megtörténik a várva várt találkozás.

Miután öt pár eljegyzi, egymást elindulnak egy csodálatos elő nászútra, ahol az érzelmi kötődés mellé társul, illetve társulhat a fizikai kötődés is. Itt már igazi reality sorozatot kapunk ugyanis minél inkább visszatér a valóság a párok életbe, annál érzelemdúsabbá válnak és előkerülnek a konfliktusok, problémák is. A csodálatos környezetben természetesen mind az öt friss jegyespárt ugyanabban a szállodában szállásolják el és egy idő után végre mindenki láthatja élőben a másikat.

Mivel a kezdeti szakaszban mindenki randizik mindenkivel,sok esetben két ember közül választ az adott illető. A nyaraláson láthatja azt is kit nem választott, ami rögtön vitákat és féltékenységet szül. Azoknak, akiknek valóban erős a kapcsolatuk, azoknak kellemesen telnek a nyaralás pillanatai. A harmadik fázisban egy közös lakásba költöznek egészen az esküvőjük napjáig a párok. Itt tetőznek a problémák, hiszen két ember életstílusát kell összehangolni.

A végső megpróbáltatás az esküvő, ahol még mind a két félnek lehetősége van nemet mondani. Ez az a pont, ahol a legtöbb meglepetést hozza a műsor. A legtöbb esetben tippelgetsz te is, mint néző, hogy melyik párok, mit fognak mondani az oltárnál. Jelenleg a negyedik évad fut a Netflixen és esti kikapcsolódásnak tökéletes műsor. Nem gondoltam volna, hogy ennyire elkap a gépszíj, de gyakorlatilag egy hét alatt meg is néztük a három évad összes részét és a negyedik évad már adásba került epizódjait.

Nagyon jól összerakott műsorról van szó, még akkor is ha esetleg meg van írva előre a forgatókönyv. Igazából sokat lehet belőle tanulni a kapcsolatokról és arról, hogyan NE viselkedjünk egy kapcsolatban. Azt nem tudom megmondani, hogy  a szerelem valóban vak e, de az biztos, hogy ez a társadalmi kísérlet borzasztó érdekes.

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Vak szerelem fotók

2023.05.21

Egy történet!-Vélemény!

Anna úgy gondolja, boldog házasságban él, megvan mindene, gyerekek, anyagiak, férj, munka. Élik néha rohanó kis életüket a mai...