Közzétéve 2023 február, 13 - 11:11

SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ, ILLATOS BANGITA

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3500 Forint

Az illatos bangita egy különleges, hazánkban még nem nagyon ismert, de egyre nagyobb teret és ismeretséget szerző, egyre jobban elterjedő, egyre több kertben, közösségi téren, utcán is előforduló Koreából és Japánból, tehát a távol kelet csodálatos tájairól származó, keretinket igazán, valóban csodálatossá, szépségessé, varázslatossá tévő növény, növényfaj.

Aki igazán szép keretet szeretne és rendelkezik elég térrel hozzá, annak a személynek, egyénnek javaslom  az illatos bangita ültetését. Ha valaki szereti a fűszeres illatokat, annak kifejezetten ajánlom az illatos bangitát. Tulajdonképpen csak a nagyobb kertekben javasolt növény, növényfaj, hiszen két- két és fél méter magasra is megnövő, lombhullató cserjéről van szó, mely tavasszal nyílik, tavasszal öltözik virágkoszorúba, tavasszal virágzik és illatával illetve színpompájával elvarázsolja a benne gyönyörködő embereket, az őt igazán csodáló személyeket.

Tehát az illatos bangita egy kettő, kettő és fél méter magasra növő lombhullató cserje.  oválisak, szélük fogas vagy fűrészes, színük szürkészöld, ősszel pirosra színeződnek, közvetlenül lombhullás előtt. A levél fonák molyhos, kissé ragadós, de kellemes tapintású.   bimbós állapotban rózsaszínűek, kinyílva fehérek, erős szegfűszeg illatot árasztanak, aki kedveli az ilyen szegfűszeges illatot, az el lesz kápráztatva tőle. Én, saját részemről mondva nagyon szeretem az illatát. Mint említettem tavasszal nyíló virágról van szó, amely végig gyönyörködteti a tavaszt és a nyarat is. Télen, lombhullató lévén kisebb munkát igényel a lehullott levelek eltakarítása, melyet aztán komposztálhatunk is. Kékesfekete csonthéjas bogyói nyár végén érnek, csodálatos színt árasztva magából. Elsősorban azért érdemes ültetni, mert kedvelt kerti , gyönyörűen pompázik és mind illata, mind színe kisugárzó. A tápanyagban dús, kissé savanyú talajt kedveli, de képes alkalmazkodni szegényebb talajokhoz is. Szárazságtűrő, így különösebb, dúsabb öntözést nem igényel.  Virágzás után célszerű metszeni, mivel a jövő évi virágrügyek nyáron fejlődnek ki, ezért érdemes még időben gondoskodni a jövő évi szépségéről, virágzásáról is.

Aki szeretne egy gyönyörű és illatos virágot, növényt, cserjét kertjébe, melyben éveken át gyönyörködhet, csodálhatja és gondozhatja, büszkélkedhet vele, annak javaslom a illatos bangita ültetését, mert jól jár vele, igazán gyönyörű és kellemes illatú virágokban, termésben lehet része évről évre.

 

Kellemes ültetést, jó kerti munkát kívánok mindenkinek!

+Erősségek

ILLETÉS ÉS GYÖNYÖRŰ

-Hátrányok

NEM ANNYIRA ISMERT

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments