OVB - vélemény

Átlag: 1.5 (2 szavazat)

Kategória: Biztosítók

Közzétéve 2020 november, 30 - 14:14

Személyes tapasztalataim az OVB-vel

Személyes tapasztalataim az OVB-ről

A személyes tapasztalataimat szeretném megosztani az OVB “pénzügyi tanácsadó” cégről, bár én inkább nevezném biztosítás értékesítőnek.

Az én tapasztalataim a beszervezésre vonatkoznak, mint értékesítő és nem mint ügyfél, de úgy gondolom, hogy a sztoriból lehet arra is reflektálni.

Szóval, éppen másodéves egyetemista ként utaztam a metrón, amikor felhívott egy egyetemi csoporttársam, akivel bár jóban voltunk nem különösebben tartottuk a kapcsolatot az egyetemen kívül, nevezzük most Péternek.

Péter korábban még soha nem keresett telefonon, de most hirtelen eszébe jutott, hogy meghív a lakásában tartandó összezörrenésre, ezt épphogy elmondta már jött is a következő téma, mégpedig, hogy egy kedves ismerőse “Balázs” elindított egy saját vállalkozást, most nyitja az irodát és talpraesett embereket keresnek, és hát engem olyannak ismer. Még felfogni sem volt időm az elhangzottakat a telefon Péter kezéből máris Balázsnál landolt, aki egyrészt elismételte az elhangzottakat, illetve hozzátette, hogy heti 8 óra munkával havi 180-200 ezer forintot kereshetek. Találkozzunk egy kávéra, ahol megbeszéljük a részleteket és mindenképp jelenjek meg üzletiesen. Itt már elég gyanús volt a dolog, mivel hallottam már korábban is ezt az elég tipikus szöveget, így kifejezetten rákérdeztem, hogy ez az OVB? (Már akkor is hallottam az ismerős/családtag beszervezős rendszerükről, mivel már ezelőtt is becsábítottak egy hasonló interjúba, és ilyenben semmi képpen sem akartam résztvenni) A válasz: NEM. Gondoltam rendben, mit veszíthethetek.

Eltelt pár nap és sor került a találkozóra a megbeszélt helyen Balázsal és Péterrel. Mint kiderült “pénzügyi tanácsadásról” valamint biztosítások ajánlásáról van szó. Itt rákérdeztem mégegyszer, biztosan nem az OVB-ről van itt szó. A válasz ismét nemleges volt ráadásul kifejezetten ellenük kezdtek el beszélni. Hogy volt már velük tapasztalatuk, nagyon nem értenek egyet a módszereikkel és ők mindent sokkal jobban csinálnak és így tovább, viszont azt, hogy milyen cég is ez konkrétan még mindig nem árulták el csak azt, hogy ez Balázs saját irodája… Ezt követően felvázolták az üzleti tervet. A nagy értékesítői cég, mivel sok potenciális ügyfélt elér kedvezményesen kapja meg a nagy biztosítók termékeit és azt alacsonyabb áron tudja tovább adni mintha egy magánember maga menne be egy biztosítóhoz és kérné ugyan azt a biztosítást. Rendben eddig világos, (bár eddig tökéletesen ráillett az OVB üzletvitelére) de ezután jött a lényeg, amiért én személy szerint messze elkerülöm az ilyeneket. Ahhoz, hogy elkezdhessem a “tanácsadást” célszerű először barátokkal és családtagokkal (legalább 10 emberrel) elkezdeni, hogy gyakorolhassak és mindenkitől kérni további 10 kontaktot, ezáltal egy saját hálózatot építve. Mint mondtam én nem vagyok hajlandó a baráti és családi kapcsolataimat bárminek a tukmálásával megrontani, így bár másnap visszahívtak, hogy “egyeztettek az esti meetingen a többi tulajdonossal és engem tökéletesnek találtak a pozicíóra” visszautasítottam azt.

Egy évvel később egy társaágban voltam Péterrel és egy másik közös ismerősünk rákérdezett, hogy : Azóta is az OVB-nél dolgozol? Péter pedig nagy lelkesen válaszolt, hogy igen…

Nos szerintem ez már önmagában mindent elmond, hogy az alkalmazottak, vagy alvállalkzók nemhogy nem vállalják fel az anyacéget, de még kifejezetten ellene is beszélnek annak érdekében, hogy meggyőzzenek a csatlakozásról.

Összeségében nem lenne azzal baj, hogy bizrosítást értékesítenek, valószínüleg tényleg olcsóbban szerzik meg mint egy magánember, de ez a sunyi stílus, ahogy az érettségi öltönyös friss egyetemistákkal és az ügyfelekkel elhitetik, hogy ez egy “pénzügyi tanácsadás” miközben az értékesítők egy nagyon felületes tudással rendelkeznek nem csak a pénzügyi ismeretek terén, de rossz esetben még a saját termékeik terén is. Nevezzék magukak biztosítási ügynöknek és akkor legalább elmondható, hogy őszinték.

Én emiatt a hozzáállás miatt inkább, magam közök biztosítást, még ha valamennyivel drágábban is jön ki

+Erősségek

Olcsóbb biztosítás

-Hátrányok

Nem őszinték

Tapasztalatlan munkatársak

Pénzügyi ismeretek hiánya

Krisztian

Nem ajánlom

+14

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

OVB fotók

2023.05.01

Milyen intézkedéseket tett az OVB az elégedetlen ügyfelekkel kapcsolatban?

A pénzügyi tanácsadás elengedhetetlen része a modern életünknek. Azonban a pénzügyi tanácsadókra és azoknak a cégekre, amelyek a szolgáltatást nyújtják, vonatkozó negatív vélemények árnyékolják be a...