Száraz a bőr - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 10 - 21:21

Száraz bőr!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 200 Forint
Vonalkód: 10591

Amit illik tudni!

Bőrünk felső szarurétege normális esetben önmagát hidratálja,ám ezt a feladatát nem tudja kielégítően ellátni,ha túl gyakran zuhanyozunk,sokat tartózkodunk a napon,szárító hatású szappant és kozmetikumokat használunk,esetleg a lakásban “sivatagi” a levegő.

A legtöbb testápoló rendszeres használatával helyreállíthatjuk a bőr nedvességtartalmát,de az alábbi házi gyógymódokat is bátran kipróbálhatjuk.

Az alábbi gyógymódokat szedtem csokorba és ajánlom!

TEJSAV ami lehámlasztja az elhalt sejteket,és fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét is.Áztassunk egy kéztörlőt hideg tejbe, és helyezzük a száraz bőrfelületre,hagyjuk rajta 5 percig,majd öblítsük le.

Engedjünk meleg vizet a fürdőkádba,adjunk hozzá 2 pohár keserűsót,és néhány percig áztassuk benne magunkat.

A kérges területre javasolom,hogy néhány marék keserűsóval még dörzsöljük be.Meg fogunk lepődni,hogy milyen bársonyosnak érezzük majd bőrünket,fürdés után.Néhány szál moszatot is tehetünk a vízbe,hogy fokozzuk a puhító hatást.

Az aloe vera zselében található savak elpusztítják az elhalt hámsejteket.

Használhatunk  alfa-hidroxi-savakat vagy ureát tartalmazó krémet,testápolót.

Ezek eltávolítják a fellazult,hámsejteket,ezáltal puhábbá teszik a bőr.

További véleményeim:

Készítsünk pépet egy érett avokádóból,és kenjük az arcunkra,ugyanis a benne lévő olaj lágyítja a bőrt,ezenkívül E-vitamint is tartalmaz.

A lanolint (gyapjúból nyerik),a petróleumzselét,a mogyoróolajat,sőt akár a főzőmargarint is.Azonban módjával használjuk őket bőrünk puhítására mert  ragacsosnak fogjuk érezni bőrünket.

Kerüljük az illatostott szappanokat,válasszunk inkább krémszappant,A folyékony szappanok szintén gyengédek a bőrhöz.

Ne töltsünk 15 percnél többet a kádban vagy a zuhanyozó alatt.Adjunk bőrlágytót a fürdővízhez.Inkább este fürüdjünk vagy zuhanyozzunk,ugyanis bőrünk az éjszaka folyamán pótolni tudja a védőolajat.

Lakásunk páratartama megfelelő legyen!Ha nem szárítja a bőrt!Igyunk sok folyadékot,Javasolom a vitaminok,ásványi anyagok folyamatos pótlását. főleg a C-és B vitaminokat.

Ha sok szobanövényt tartunk a lakásunkban,megelőzhetjük bőrünk kiszáradását.A növények s fotoszintézis,illetve s földjükből elpárolgó víz párásítják a levegőt.

A száraz bőr esetenként valamilyen betegség,például pajzsmirigy vagy cukorbetegség jele is lehet.Ezekkel forduljunk orvoshoz!

Röviden ennyi a véleményem a száraz bőr témában,remélem hasznát veszitek!

+Erősségek

Hasznos információk!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments