SUZUKI SAVAGE 650 - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autó, motor

Közzétéve 2022 március, 29 - 8:08

SUZUKI SAVAGE 650 AZ IGAZI KIS CHOPPER

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 750000 Forint

Anno, körülbelül tíz évvel ezelőtt volt egy suzuki savage 650 LS motorom, chopperem. Egyszerűen le sem szerettem volna szállni a vezető ülésből, eső, szakadó eső esetén sokszor veszekedett velem párom, hogy csúszik az út… de nem hatott meg, mentem vele, egyszerűen élvezetem minden megtett kilométert amit közösen a chopperemmel tettem meg, de ez nem is csoda, hiszen egy igazi, testes, mély hangú motorról volt szó, amely „érezte minden egyes mozdulatom”. Szóval igazi szerelem volt, csak aztán a csúnya anyagiak elvitték tőlem, majdnem megszakadt a szívem miatta, de el kellett hogy adjam.

Kezes, könnyen kormányozható, vezethető motorról, chopperről van szó, amely jól bírja a gyorsulást, egyes helyzetekből rendkívül könnyen ki tudtam vele gyorsítani, előzni. A piros lámpáknál, vagy homokos úton is rendkívül könnyen kezelhető, mivel eléggé alacsony, így alacsonyabb személyeknek is való. Teli talppal le lehet róla érni, ezért is írtam, hogy homokos úton, földúton is könnyen kezelhető.

Bár könnyen gyorsul, és van benne lóerő rendesen, de nem száguldozós motorról van szó,. tehát nem egy gyorsasági vagy speed motorról, hanem egy 100-140 kilométer/óra sebességet könnyen tartani tudó, kényelmes kis chopperről. Szóval nem egy kanyarvadász motor, hanem egy tájat nézegetős, lassabban haladós, forgalom és látványosság figyelős motorról.

Csapatban való gurulásra csak akkor ajánlott, hogy ha a csapat többi tagja is chopperes, mert ebben az esetben ez a motor kitűnő választás. Nem eszik sokat öt, hat litert fogyaszt százon. Viszont kisebb tankkal rendelkezik, 10,5 literes tankkal ezért elég sűrűn meg kell vele állni tankolni. Körülbelül százhetven száznyolcvan kilométerenként álltam meg. (De volt, hogy gyakrabban, mivel nekem nem a cél, hanem az út volt a lényeg. Megálltam megtankoltam, ittam egy kávét. Elsősorban a kávé és a hely feelingje miatt álltam meg, és nem azért, mert kifogyott volna, vagy fogyóban lett volna a benzin.) Kényelmes, laza testtartást biztosító motor, igazán tudom ajánlani több kilométer, nagyobb túrák esetén is. Az ülése is kényelmes, akár egy fotelben ülne az ember. Első ülése mély és széles, (ami kifejezetten előnyös a hosszú, hosszabb túrák esetén), a hátsó ülése vékonyabb, keményebb, de még mindig a kényelmesebb ülések közé tartozik.

A suzuki savage motor kifejezetten jó chopper motor, ugyanúgy ajánlom túrázásra, mint motoros találkozókhoz. A motorosok között elismert, főleg öblös hangja miatt, de elsősorban nem a férfiak, hanem a nők számára találták ki. (Esetleg alacsonyabb férfiak számára): Az ülése elég alacsonyan van, leér róla a kis növésű emberek lába is tele talppal, ami kifejezetten előnyös a motorosok számára, előnyös, balesetveszély mentes, ha az ember lába rendesen leér, teli talppal.

Egyszóval szívemből ajánlom a suzuki savage motort, akár kezdő, akár haladó motorosok számára is.

 

Balesetmentes kilométereket, széles utat,

gumifákat kívánok minden motorosnak!

+Erősségek

ERŐS HANG, CHOPPER FEELING

-Hátrányok

NINCS!!!

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments