SUZUKI MARUTI - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autók

Тип техники: - Другое -

Бренд: - Пожалуйста выберите -

Фирма: - Пожалуйста выберите -

Год выпуска: - Пожалуйста выберите -

Тип косметики: - Пожалуйста выберите -

Тип оборудования: - Пожалуйста выберите -

Тип устройства: - Пожалуйста выберите -

Közzétéve 2021 október, 10 - 21:21

SUZUKI MARUTI


Ár : 150000 Forint

Ebben a hidegben, őszies-télies időben érdemes autót vásárolni, hiszen jobb egy 150 ezres autóban melegedni, mint kint a vonat vagy buszmegállóban fagyoskodni, buszon hering módra tülekedni. Erre a célra ajánlott a kicsi Maruti, hiszen olcsó, könnyű fenntartani és a kötelezője (GFB-je) sem horror összeg. Mind városi célra, mind falusi, vidéki használatra ajánlott.

A Suzuki Maruti 800, egy miniautó, melyet indiában kezdtek el először gyártani 1983ban. Az első generáció a suzuki fonte, 1986 után a suzuki alto alapján készült. Nevét motorjának mérete után kapta. Indiában nagy sikere volt, hatalmas sikere, a második legelterjedtebb mini autóként tartják számon.

A kocsi 1986ban korszerűsítve lett és már a suzuki alto karosszériája alapján gyártották. A maruti motorja 37 lóerős (28 kw), apró 12 colos kerekeken gurult, súlya mindössze 650 kg és négy személy szállítására alkalmas. Végsebessége 125 km/óra, fogyasztása 6 liter alá is lecsökkenhet, (a mi autónk 4 litert fogyaszt száz kilométeren) ami nagyon jó kis városi autóvá teszi, de falura, vidékre is megfelel, és sebessége és teljesítménye miatt inkább oda ajánlott.

A suzuki maruti készített egy 45 lóerős változatot is, melybe ötsebességes váltó került, de ennek gyártását gyorsan leállították.

A Marutit indiából származik, de Nepálban, Bangladesben Srí Lankában Marokkóban és néhány európai országban is elterjedt, elterjesztették. Főleg az ára miatt volt kelendő, de fogyasztása és könnyű szerelhetősége, szerviz igénye is közrejátszott elterjedésében.

2005ben korszerűsítésen esett át az autó, hogy megfeleljen az Euro III-as károsanyag kibocsátási normáknak, és 2008ban megjelent egy cseppfolyós autógázzal működő változata is.

A Maruti Suzukinak 2005ben is voltak már olyan tervei, hogy abbahagyják a Suzuki Maruti gyártását, mert az új EU szabályoknak megfelelő autó drágább lett, drágábban tudták előállítani és így értékesíteni, mint elődjeit, ezért visszaesett a kereslete. 2010-re tervezte a leállítást, de 2005ben és 20008ban még megpróbálkozott korszerűsíteni, fejleszteni. A Maruti gyártását 2014 . január 18.-án fejezték be.

A piacon még kaphatóak a régi típusok, így mi is azt vettünk magunknak, jó áron, jó fogyasztással. Bár vannak hibái, de nagyon szerethető kis autóról van szó, és olcsón helyre lehet hozni a hibákat. Alacsony fogyasztása miatt ajánlott hosszabb útra, utakra is, de azzal számolni kell, hogy mire oda ér az ember a céljához, addigra megőszül, hiszen nem egy versenyautóról, hanem egy lassú, de annál szerethetőbb autóról van szó.

+Erősségek

olcsó, kis fogyásztás

-Hátrányok

lassú

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+7

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments