Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06
SÜLT TARJ AZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNNAL
Ár : 6500 Forint
Egyik kedvenc ételem a kissé bonyolultabb módon, de még számomra, vagyis általam is elkészíthető sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal.
Lássuk a hozzávalókat:
– Kakukkfű
– Fél teáskanál rozmaring
– Fél teáskanál őrölt kömény
– Egy teáskanál majoránna
– Kettő gerezd fokhagyma
– Egy evőkanál mustár
– Kettő evőkanál olaj (amely lehet napraforgó de olíva olaj is)
Ezen felül a körethez javasolt:
– Kettő darab nagyobb padlizsán
– só
– Őrölt bors
– Olívaolaj
– Egy fej lila hagyma
– Négy darab paradicsom
– Kettő darab paprika
– Olaj vagy olíva olaj
– Egy teáskanál oregánó
– Öt-hat darab bazsalikomlevél
– Négy-öt gerezd fokhagyma
– Egy evőkanál balzsamecet
– Húsz dekagramm feta sajt
ELKÉSZÍTÉSe a következő módon történik:
1. A húsokat megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
2. Elvegyítjük, összekeverjük a kakukkfüvet, a rozmaringot, az őrölt köményt és a majoránnát.
3. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott (javasolt fokhagyma nyomóval vagy préssel) fokhagymákat, a mustárt, az olajat, és összekeverjük.
4. Az így kapott pácban megforgatjuk a hússzeleteket, majd miután egy tányérra szedtük őket, befedjük, és hűtőbe tesszük legalább egy vagy kettő órára.
5. A padlizsánokat megtisztítjuk, félbevágjuk.
6. Kiszedjük a padlizsán közepét,
7. majd a padlizsánhúst (vagyis a padlizsánt) felaprítjuk.
8. A padlizsánhajókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de elég az is, ha beolajazunk, bezsírozunk egy tepsit és abban tesszük be sülni.
9. Előtte azonban megsózzuk, megborsozzuk, illetve meglocsoljuk némi olívaolajjal, és száznyolcvan- kettőszáz fokos sütőben tíz – tizenöt percig sütjük.
10. A meghámozott lila hagymát félbevágjuk, felkarikázzuk, a megtisztított paradicsomokat és paprikákat félbevágjuk, felkockázzuk.
11. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a paprikát és a hagymát, aztán kevergetve öt – hat percig pirítjuk, pároljuk.
12. A hagymás alaphoz adjuk a felaprított padlizsánt, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, a megtisztított, átnyomott fokhagymával,
13. utána més öt – hat percig kis lángon (takarékon) tovább pirítjuk.
14. Hozzáadjuk a paradicsomot és a balzsamecet is, aztán így is pároljuk még három – négy percig.
15. Megtöltjük a zöldségraguval a padlizsánokat
16. A tetejére a felkockázott fetát szórunk (lehet trapista illetve egyéb sajt is, de fetával a legfinomabb.)
17. Ezután a padlizsánt száznyolcvan- kettőszáz fokos sütőben további harminc- harmincöt percig sütjük.
18. A hússzeleteket felforrósított (előre forróra melegített olajban) serpenyőben készre sütjük oldalanként körülbelül öt – hat perc alatt.
19. Végül a tarját a bazsalikomlevelekkel díszített töltött padlizsánnal tálaljuk.
20. Tálalhatjuk továbbá rizzsel, főtt rizzsel illetve sült krumplival is!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK
A ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNHOZ
ÉS A SÜLT TARJÁHOZ IS!!!
RENDKÍVÜL FINOM, ÍZLETES
KICSIT BONYOLULT, TEJ ALLERGIÁRA VIGYÁZNI KELL!!!
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás