Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06

SÜLT TARJ AZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNNAL

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 6500 Forint

Egyik kedvenc ételem a kissé bonyolultabb módon, de még számomra, vagyis általam is elkészíthető sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal.  

Lássuk a hozzávalókat:

 

          Kakukkfű

          Fél teáskanál rozmaring

          Fél teáskanál őrölt kömény

          Egy teáskanál majoránna

          Kettő gerezd fokhagyma

          Egy evőkanál mustár

          Kettő evőkanál olaj (amely lehet napraforgó de olíva olaj is)

Ezen felül a körethez javasolt:

          Kettő darab nagyobb padlizsán

         

          Őrölt bors

          Olívaolaj

          Egy fej lila hagyma

          Négy darab paradicsom

          Kettő darab paprika

          Olaj vagy olíva olaj

          Egy teáskanál oregánó

          Öt-hat darab bazsalikomlevél

          Négy-öt gerezd fokhagyma

          Egy evőkanál balzsamecet

          Húsz dekagramm feta sajt

 

ELKÉSZÍTÉSe a következő módon történik:

1.      A húsokat megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat. 

2.      Elvegyítjük, összekeverjük a kakukkfüvet, a rozmaringot, az őrölt köményt és a majoránnát.

3.      Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott (javasolt fokhagyma nyomóval vagy préssel) fokhagymákat, a mustárt, az olajat, és összekeverjük.

4.      Az így kapott pácban megforgatjuk a hússzeleteket, majd miután egy tányérra szedtük őket, befedjük, és hűtőbe tesszük legalább egy vagy kettő órára.

5.      A padlizsánokat megtisztítjuk, félbevágjuk.

6.       Kiszedjük a padlizsán közepét,

7.      majd a padlizsánhúst (vagyis a padlizsánt) felaprítjuk.

8.       A padlizsánhajókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de elég az is, ha beolajazunk, bezsírozunk egy tepsit és abban tesszük be sülni.

9.      Előtte azonban megsózzuk, megborsozzuk, illetve meglocsoljuk némi olívaolajjal, és száznyolcvan- kettőszáz fokos sütőben tíz – tizenöt percig sütjük.

10.  A meghámozott lila hagymát félbevágjuk, felkarikázzuk, a megtisztított paradicsomokat és paprikákat félbevágjuk, felkockázzuk.

11.  Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a paprikát és a hagymát, aztán kevergetve öt – hat percig pirítjuk, pároljuk.

12.  A hagymás alaphoz adjuk a felaprított padlizsánt, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, a megtisztított, átnyomott fokhagymával,

13.  utána més öt – hat percig kis lángon (takarékon) tovább pirítjuk.

14.  Hozzáadjuk a paradicsomot és a balzsamecet is, aztán így is pároljuk még három – négy percig.

15.  Megtöltjük a zöldségraguval a padlizsánokat

16.  A tetejére a felkockázott fetát szórunk (lehet trapista illetve egyéb sajt is, de fetával a legfinomabb.)

17.  Ezután a padlizsánt száznyolcvan- kettőszáz fokos sütőben további harminc- harmincöt percig sütjük.

18.   A hússzeleteket felforrósított (előre forróra melegített olajban) serpenyőben készre sütjük oldalanként körülbelül öt – hat perc alatt.

19.   Végül a tarját a bazsalikomlevelekkel díszített töltött padlizsánnal tálaljuk.

20.  Tálalhatjuk továbbá rizzsel, főtt rizzsel illetve sült krumplival is!

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK

A ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PADLIZSÁNHOZ

ÉS A SÜLT TARJÁHOZ IS!!!

+Erősségek

RENDKÍVÜL FINOM, ÍZLETES

-Hátrányok

KICSIT BONYOLULT, TEJ ALLERGIÁRA VIGYÁZNI KELL!!!

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments