Közzétéve 2022 november, 17 - 9:09

SPORTSZELET

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 250 Forint

Gyermekkorom egyik kedvenc csokoládéja a nagymamától oly gyakran kapott sport szelet volt. Ezt a mártott, rumos ízű kakaós szeletet nagyon szerettem. Ma már XXL es változatában is kapható, akkor még csak a sima, egyszerű, natúr, normálméretű szelet volt. A mai gyermekek is nagyon szeretik, de sokaknak kötődik gyermekkorához is.

Összetevői nem túl egészségesek, de kit érdekel ez egy csokoládé szelet esetében? Hiszen az íz a fontos és a szándék, a szeretet, amivel adják, és nem az, hogy mennyire egészséges vagy sem. A gyermekeknek pedig különösen fontos, hogy csokoládé, finom csokoládé szeletről van szó, és nem foglalkoznak ők még azzal, hogy mennyire egészséges vagy sem.

Összetevői tehát cukor, kakaómassza, növényi zsírok (pálma, shea), glükózszirup, zsírszegény kakaópor (öt-hat százalék), sovány tejpor, tejsavópor, nedvesítőszer (szorbit), kakaóvaj, emulgeálószerek (szójalecitin, E476, napraforgó lecitin), stabilizátor (invertáz), aromák, tartósítószer (szorbinsav), tejzsír. Tudni érdemes azt is, hogy az étcsokoládéban a kakaó szárazanyag legalább negyvenhat százalékos.

Egy szelet csokoládé szeletben körülbelül hétszázhetvenöt KJ/száznyolcvanöt kalória energia van. Ebből zsír körülbelül hét gramm, amelyből telített zsírsav öt gramm körül van. Szénhidrát tartalma huszonhét és fél gramm, fehérje tartalma pedig egy egész kilenc tized gramm.

 

Tehát nem egy egészséges, de a piacon fellelhető édességek közül, még mindig egy egészségesebb csokoládé szeletről van szó. Gyermekkorunkban sem azt nézték szüleink, nagyszüleink, hogy mennyire egészséges, hiszen a lényege a jutalmazás, a szeretet kifejezése volt. Bátran ajánlom a mai szülőknek is ezt a fajta érzelemnyilvánítást, jutalmazást, hiszen gyermekeinknek, unokáinknak maradandó, egész életre szóló élményt jelenthet.

 

 

+Erősségek

FINOM, GYERMEKEK NAGYON SZERETIK

-Hátrányok

NEM TÚL JÓ A FOGAKNAK

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments