Közzétéve 2023 február, 24 - 11:11

SÓTERÁPIA, CSAK AJÁNLANI TUDOM

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 8500 Forint

A sóterápia az  közé sorolható  egyik ága, amely a  a légzőszervi megbetegedések elleni használatán alapul. A sóterápia hatásosságát tudományosan még nem bizonyították, de a páciensek egy része  javulást tapasztal, enyhül a köhögése. Az üzletileg érdekelt fürdők, wellness létesítmények nagy jelentőséget tulajdonítanak neki. A tudósok egy része is úgy tartja, hogy a sóterápia tüneti kezelésre jól alkalmas, mert vannak kedvező, a légutakat tisztító, köptető hatásai, mások ezt a  hatásnak tulajdonítják.

Nálam személy szerint bevált, amikor légzőszervi gondokkal küzdöttem. A só jótékony hatása rendkívüli módon előtérben került szervezetemben, ezért én csak ajánlani tudom ezt a terápiát minden légzőszervi betegséggel küzdő személynek, embernek. Természetesen ajánlom figyelmébe egészséges embereknek is, egy kis tüdő, légzőszervi tisztítás, légzőszervi felfrissítés érdekében.   

A sóterápia alkalmazása nagy múltra tekint vissza. Az ásványvizes fürdők használatának egyik első írásos emléke a tizenkettedik századi Lengyelországból maradt fenn; a sótartalmú vizekben fürdőzés a sóterápiához is köthető. (A só terápia érdekében én elsősorban  Parajdi só barlangot, és a Parajdi vizet, medencét, strandot ajánlom Erdélyben. Érdemes kipróbálni, amennyiben van rá lehetőségünk. Azon felül, hogy meghatározó, maradandó emlékeket szerezhetünk, még tüdőnket is rendkívüli módon kitisztítja.)  1843-ban Feliks Boczkowski lengyel orvos felfigyelt arra, hogy a sóbányák munkásai, más bányászoktól eltérően, nem szenvednek légzőszervi betegségekben. Ekkor hozták létre az első földalatti kezelőcentrumot a lengyelországi , különösen az asztma kezelésére. A só gyógyító erejét a második világháború során is megfigyelték az óvóhelyként használt sóbányákban. Nem sokkal ezután asztmatikus szanatóriumokat nyitottak meg németországi, svájci, bulgáriai és jugoszláviai természetes só barlangokban. A só barlangok mikroorganizmusoktól, vírusoktól, baktériumoktól, valamint a szálló portól mentes levegője kedvező hatást gyakorolt a betegekre. (A barlangterápia más, nem sós jellegű barlangok tiszta levegőjében is alkalmazható.) A só hatékonyságának tudományos kutatása az 1960-as években kezdődött. Ennek eredményeként lerakták a só terápia elméleti alapjait. Magyarországon a 90-es évek elejétől fellendült a sóklíma technológia vizsgálata, megindult a sóbányák levegőjének modellezésén alapuló sóklíma technológiák (sógenerátorok, sófalak és egyéb megoldások) alkalmazása. A Népjóléti Minisztérium delegációja 1990. szeptemberében  látogatott, az ottani sóbányában folytatott tudományos tevékenység tanulmányozása érdekében.

A só terápia hívei, gyakorlói, rajongói, egyáltalán próbálói szerint a sóterápia lényege, hogy a belélegzett száraz, csupán mikronnyi méretű és lehetőleg negatív töltésű sószemcsék rátapadnak a légutakban, hörgőkben található szennyeződésekre és mikroorganizmusokra, utóbbiakat dehidratálja (elvonja tőlük a vizet) és így elpusztítja őket. A só a légutak nyálkahártyáját intenzív tisztító munkára serkenti, erősíti a váladékképzést, segíti a szennyeződések feloldását. Az 5 µ alatti sószemcsék a kishörgőkbe jutva nyákoldó, vírus- és baktériumölő, izomgörcsoldó és gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki, erősítik az immunrendszert. Az eljárás hatékonysága függ a páratartalomtól, az egységnyi légtérre jutó hatóanyag (só) mennyiségétől, az elektromos töltöttség fokától, a huzatmentességtől. A légúti szennyeződéseket végül a beteg jellemzően vagy felköhögi, vagy a véráram segítségével elhagyják a szervezetet. A folyamat rendszeres ismétlése során a légutak kitisztulnak, az immunrendszer által természetes reakcióként létrehozott gyulladás csökken.

 

MINDENKINEK AJÁNLOM FIGYELMÉBE EZT A RENDKÍVÜL JÓ

TÜDŐ ÉS LÉGZŐSZERVI BETEGSÉGEKRE

TISZTÍTÁSRA ALKALMAS ÉS JAVASOL T

MÓDSZERT, A SÓ TERÁPIÁT!!!

+Erősségek

MINŐSÉGI ÉS IGAZÁN GYÓGYÍTÓ HATÁSÚ

-Hátrányok

KICSIT DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments