Szódabikarbóna - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 21 - 13:13

Savlekötő és sokmindenre használható szer!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 300 Forint
Vonalkód: 8991

A szódabikarbóna  (nátrium bikarbonát) közismert háztartási tisztítószer, de sütéshez is használják, mert szén-dioxidot termel,

amely nem engedi összeesni a tésztát.

Mindezeken felül sokféleképpen hozzájárulhat ahhoz,hogy jobban érezzük magunkat.Az egyik leggyorsabban ható savlekötő szer,elmulasztja a rovarcsípés okozta viszketést.eltávoltja a foglepedéket,és közömbösíti a fogkárosító savakat, enyhíti a húgyhólyagfertőzés tüneteit.Az orvosok még a vér savszintjének csökkentésére is használják vénás készítmény formájában.

A szódabikarbóna természetes semlegesítőszer!

A kémiai anyagok kémhatását pH -értékük jelzi.A semleges víz pH-értéke 7.E fölött lúgosságról,ez alatt pedig savasságról beszélünk.A szódabikarbóna , 8,4 pH-értékével enyhén lúgos,így képes lekötni  az erős savakat.

A házi gyógymódok szempontjából is nagyon lényeges szer.Például gyomorégés miatt,amely általában akkor alakul ki, amikor a gyomorban lévő, erősen maró hatású sósav a nyelőcsőbe jutva marja a nyálkahártyát.Egy teáskanálnyi szódabikarbóna és néhány csepp citromlé egy pohár vízbe keverve szinte azonnal enyhűlést nyújthat.

A citromlé segít eloszlatni a szódabikarbóna és a gyomorsav keverédesekor keletkező gáz egy részét.A bikarbonátos  oldat a sósavat nátroum-kloriddá (só) és szén-dioxiddá alaktja át.Hatása körülbelül 30 percig tart.

Vigyázni kell azonban,hogy ne alkalmazzuk ezt a gyógymódot túlságosan gyakran,mert a szódabikarbóna sok nátriumot tartalmaz,amely megemelheti a vérnyomásunkat.Én elég sok kávét fogyasztok, és  éhgyomorra, ezzal kezdem a napomat.

Ennek következtében időnként savtúltengésem van.Sok savlekötő terméket kipróbáltam,de nekem a szódabikarbóna a leggyorsabban ható szer, ezért mindig tartok itthon belőlle.

Kívül -belül, azaz belsőleg és külsőleg egyaránt kihasználhatjuk jótákony hatásait.Megóvhatjuk fogainkat is vele.A szájüregben található baktériumok olyan savakat termelnek,amelyek károsítják a fogzománcot.Semlegesthetjük ezeket,ha szódabikarbónás oldattal naponta többször kioblítjük a szánkat.Esetleg vizezzük be a fogkefénket,mártsuk szódabikarbónába,és mossunk fogat.

A szódabikarbóna, amelyet sok fogkrémhez is hozzáadnak,enyhén dörzshatású ,és a fogzománc károsítása nélkül fényesti a fogakat.

Illatosthatjuk is magunkat vele.A lábfürdőhöz adva a szódabikarbóna közömbösíti a lábszagokat okozó,baktériumok által termelt savakat.Tisztákodáskor a hónaljszag leküzdésére is alkalmazhatjuk. a szódabikarbónából és vízből kevert “krémmel”

pedig elmulaszthatjuk a lábgombásodást.

A viszketést is csillapthatjuk vele.Ahelyett,hogy véresre vakarnánk a szúnyog vagy más rovarok csípéseit,keverjük össze egy kis vizet és szódabikarbónát,majd az így kapott krémet kenjük a viszkető bőrfelületre.A gyógyír a bárányhimlő okozta viszketést is enyhíti.

Enyhülést nyújthatunk az érzékeny babapopsinak.A pelenkakiütéstől szenvedő  csecsemők sokkal jobban érzik magukat szódabikarbónás fürdés után ( csak szórjunk kis port a fürdővízbe).Csillapítja a viszketést,és elősegíti a bőr gyógyulását.

Kezelhetjük vele a húgyhólyagfertőzést.A húgyhólyagban lévő enyhén savas környezet kedvez a baktériumok szaporodásának.

Amikor fertőzést kapunk,egy szódabikarbónából és vízből kevert koktél elfogyasztása sokat segíthet.

Lehűthetjük vele a  leégett bőrt.Meleg vízhes keverve keverve a szódabikarbóna meglátjítja a fürdővizet ,és hathatós enyhülést nyújt a túlzásba vitt napozás után.

Csillapítja a torokfájást.Tegyünk fél teáskanálnyi szódabikarbónát egy pohár vízbe, és gargarizáljunk 4 óránként,hogy így csökkentsük a fájdalmat kiváltó savak mennyiségét.Az oldatot szájvízként is használhatjuk a szájfekély kezelésére.

Láthatjuk,hogy milyen sok bajra, egészségügyi problémák kezelésére használható a szórabikarbóna.Ezeken kivül nagyon-nagyon sok házi praktika is megoldható vele.Pl.Edények tisztítása, fényesítés…..,de ezzel a kérdéssel most nem kívánok foglalkozni.

Nagyon olcsón beszerezhető szer,szinte minden üzletben feltalálható.Ügyeljünk tárolására ne tegyük vizes,nedves helyre.

Nem érdemes nagy mennyiséget vásárolni hiszen bárhol kapható termék.Én főleg amint már utaltam is rá sav problémáimra szoktam alkalmazni eredményesen.

Remélem,hogy véleményem felkeltette érdeklődésedet a szódabikarbóna iránt!

+Erősségek

Nagyon olcsó,hatásos szer!

-Hátrányok

Alkalmazás és tárolás csak a szabályok szerint!

janosom

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
3 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments