SAMSUNG SGH-U 900 (A VÁGYÁLMOM) - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefon

Közzétéve 2022 június, 10 - 11:11

SAMSUNG SGH – U900

Felhasználási tapasztalat:: egyszer
Ár : 350000 Forint

Régi vágyálmom egy komolyabb telefon, de ilyen nekem sosam lesz. Az üzletasszonyok és üzletemberek világában viszont elterjedt telefon a Samsung gyártó SGH-U 900as telefonja.

A Samsung Soul a Samsung Electronics Company, a világ második legnagyobb mobilgyártójának felső kategóriás mobiltelefonja, ami 2008 áprilisában jelent meg. Multifunkcionális képernyővel, öt megapixeles felbontású kamerával, megnövelt, három és fél órás, vagyis három óra harminc perces beszédidővel került forgalomba. . A mobiltelefonból a bejelentését követő első hónapban több mint egymillió példány fogyott el.

Az előlapon elhelyeztek 2,2 inches kijelzőt és egy 23×20 milliméteres érintőpanelt is. Az U900 bal oldalán a hangerőt szabályozó billentyűk és a szokásos adatcsatlakozó ajtaja látható, jobb felén pedig az SD kártya nyílását takarja egy panel, illetve ide került a fényképezőgép gyorsgombja is. Szétcsúsztatva látszódik az 5 megapixeles kamera és A LED vaku. Alapállapotban a bal oldali gomb a menühöz, a jobb oldali pedig a névjegyzékhez visz.

A telefon kapható fekete, rózsaszín, szürke, fekete – arany és platina ezüst színekben is.

A kijelző fölött közvetlenül a hangszóró található, ettől balra pedig a másodlagos kamera, amely 3 Giga teljesítménnyel bír. A telefon jobb oldalán található a hangerő-szabályzó gomb, ami fényképező módban zoomolásra használható. Valamint itt kapott még helyet a töltő/fülhallgató csatlakozó. A bal oldalon a micro SD, vagyis micro SIM kártya nyílása és a fényképező gombja található. Ezt alapállapotban hosszan le kell nyomni, ha fényképezni szeretnénk.

A billentyűzet két részből áll: az alsó részből, ahol az 1,2,3…,# gombok találhatóak, és a felső részből, ahol az érintőképernyő, a két oldalsó gomb és a hívásfogadás, hívás megszakítás, letétel gomb helyezkedik el. A hívásletétel, hívásmegszakítás gombot hosszan lenyomva a telefon kikapcsol. Ugyanezzel a gombbal kell bekapcsolni is  a készüléket.

Ezen felül találhatóak a telefon házán gombok is, melyek a következő lehetőségeket tartalmazzák.

 

–       Menü

–       Témák, (A telefonon alapból három téma van: Monolithic Purity, Élégance Noire és Samsung Theme. A témák mindegyikénél változik a háttérkép, a menü háttere, az ikonok színe és kinézete, és az animálódás típusa. A Monolithic Purity egy letisztult, szürke téma aminek a háttere a rozsdamentes acélt utánozza. Az Élégance Noire inkább ilyen diszkós téma, melyben kis világító kockákból rakja ki a hátteret. A Samsung Theme pedig az eredeti Samsung téma. Ezen felül lehetőségünk van saját témákat is hozzáadni a telefonhoz.)

–       A telefon a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

o    videóhívás

o   5  kamera  vakuval

o    2.0 (100 méter)

o   Web hozzáférés

o   3.5G nagysebességű internet

o   Videólejátszó folyamatos gyors tekeréssel

o   Zenelejátszó (////////// formátumok, háttérben is fut)

o   Kép-, és videószerkesztő

o   UCS-User Created Skin (témaszerkesztő)

o   Magical Touch (érintőpanel)

 

–       Névjegyzék

–       Multimédia

–       Saját fájlok

–       Fényképező 5,04 megapixel felbontású szenzor, arcfelismerő funkció, 3-szoros digitális zoom,  vaku van a telefonban. Ezenkívül megtalálható benne a sorozatfelvétel mód, ami kilenc képet készít gyors egymásutánban, és utána kiválaszthatjuk, hogy melyiket szeretnénk elmenteni. Ezenkívül van még panorámafelvétel (3-6 kép egymás után készítése, amit a telefon utána egybe olvaszt), mozaikfelvétel (több kép egy képernyőre egymás mellé illesztése), és keretes kép készítése is. A telefon gombjaival különböző funkciók érhetők el (Felvételi mód, Motívumprogramok, Önkioldó, Vaku).

–       Szórakozás

–       Illetve az alkalmazások

 

Elég komoly telefonról van szó, örülhet neki az a személy aki birtokolja. Egy komoly szerkezetű, komolyan felépített, üzletasszonyoknak, üzletembereknek szóló telefon.

 

 

 

+Erősségek

MINŐSÉGI, KOMOLY SZERKEZETŰ TELEFON

-Hátrányok

DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments