SAMSUNG GALAXY S II - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefonok

Közzétéve 2022 június, 22 - 10:10

SAMSUNG GALAXY S II

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3000 Forint

A SAMSUNG GALAXY S II telefon különböző árakon, különböző csomagokban kapható meg. Nekem ilyen okostelefonom volt, nagyon szerettem, de sajnos már nincs meg, nagy szívfájdalmamra meg kellett tőle válnom. Én RED csomagban jutottam hozzá, havi 2890 forintos áron.

 

A Samsung Galaxy S II (vagy más néven:Samsung Galaxy GT-I9100) egy androidos mobiltelefon (okostelefon), amelyet a Samsung 2011 januárjában kezdett el gyártani. Az Android 2.3.3-as verzióját tartalmazza, de már az Android 4.0 és a 4.1.2 is elérhető rá. Forgalmazását, piacra dobását 2011 májusában kezdte meg a T-mobile. A telefon 1,2 GHz-es Dual Core processzorral, 16 GB belső memóriával, 4,3 hüvelykes, 480×800 pixeles Super AMOLED Plus kijelzővel, kapacitív érintőkijelzővel, 8 megapixeles kamerával, továbbá egy előre néző 2 megapixeles kamerával rendelkezik. Egyszóval nagy teljesítménye van, fantasztikus képeket, videokat lehet vele készíteni. Ezen túlmenően a Samsung Galaxy S2 az egyik első olyan telefon, ami Bluetooth 3.0-t és/vagy DivX HD-t kínál 8,5 mm-es vastagság mellett.Vékonysága miatt könnyen magunkkal tudjuk vinni bárhova, hiszen elfér egy farmer vagy mellény zsebben is.

A Samsung már az értékesítés második hónapjában több mint 3 000 000 darabot adott el ebből az okostelefonból, ami nem csoda, hiszen nagy tudású, könnyen tárolható, jól kezelhető telefonról van szó. Mind az átlagemberek, mind az üzletemberek között közkedvelt telefonról van szó. Ezt a három millió darabot úgy adta el a Samsung az értékesítés második hónapjában, hogy az Egyesült Államokban még nem is forgalmazzák.[3] Az értékesítések megkezdését követő harmadik hónap végére elérte a 6.000.000 eladott darabszámot. Közkedvelt, mindenkinek egyaránt szóló telefonról van szó.

A Samsung az új készülékét 2011 májusában százhúsz ország száznegyven szolgáltatójánál egy időben kezdte el árusítani. Ezért is fogyott el belőlle annyi darab, ráadásul sok tarifacsomag mellé ingyen is elvihető volt, már ami az első hónapot illeti. Természetesen havi részletfizetésre is meg lehetett venni a telefont, kedvező költségek mellett.  Az akkori a mobiltelefonpiac legerősebb hardverével felszerelt készüléke hamar nagy érdeklődésre tett szert. A magyar T-Mobile-nál a készülék előrendelésére volt lehetőség, de a nagy érdeklődés miatt az értékesítés és a kiszállítás is akadozott. Több helyen több napot, több hetet is igénybe vett kiszállítása.

2011 júliusára hatmillió készülék fogyott el úgy, hogy a Galaxy S2 amerikai árusítását csak 2011 augusztusában kezdték el. Amerikában is nagy sikere volt ennek a karakteres, megbízható, sokoldalú telefonnak.

A Samsung Galaxy S II-t jelenleg Dual Core 1,2 GHz-es Exynos SoC-val (system on a Chip) szerelik, mely az ARM Mali-400 MP GPU-ját használja.

Kapható nVidia Tegra 2 SoC-s változat is, mely GT-I9103 kódjelzés alatt vezettek be a piacra. Az SoC-n kívül a legnagyobb eltérés az I9100 és I9103 között, hogy még az előbbi a Samsung saját fejlesztésű Super AMOLED Plus kijelzőjét kapta, addig az utóbbiban Samsung-Sony közös fejlesztésű Super Clear LCD kijelző található.

A készülékben 1 GB RAM, 2 GB ROM (SAMSUNG DDR2) és 16 GB belső tárhely kapott helyet. A tárhely microSD-vel akár további 32 GB-tal is bővíthető.

A Samsung Galaxy S II 4,27 hüvelykes, Gorilla glass (egy speciális repedés- és karcolásmentes anyag) borított Super AMOLED Plus WVGA érintőképernyővel rendelkezik.

 

A telefonban, vagyis a Samsung Galaxy S II. ben megtalálhatóak előre telepített alkalmazások is, amely saját kedvünkre, ízlésünk és szükségleteink szerint bővíthető.

A készüléket akkumulátorral, töltővel, micro USB kábellel és gyári vezetékes HeadSettel hozzák forgalomba.
MHL kábel (HDMI összeköttetésre) és USB OTG adapter (USB eszközök csatlakoztatásához, pl.: egér, pendrive) külön vásárolható.

 

Egy sokak által közkedvelt telefonról van szó, amely strapabíró, és fejleszthető igényeink szerint. Nagyon sajnálom, hogy meg kellett tőle válnom, egyik kedvenc telefonjaim közé tartozott.

+Erősségek

STRAPABÍRÓ, FEJLETT ÉS FEJLESZTHETŐ

-Hátrányok

KICSIT DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments