ROPOGÓSRA SÜLT CSIRKE - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 június, 10 - 11:11

ROPOGÓSRA SÜLT CSIRKE

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 2500 Forint

Egyik kedvenc ételem, –  amit párom nem nagyon szeret, ő nincs oda a csirkéért – a ropogósra sült csirke. Elkészítése kicsit bonyolult, de ha én meg tudom csinálni, akkor sokan meg tudják. Idő igényes, körülbelül százhúsz percet vesz igénybe. Ára átlagos színvonalú.

Elkészítése a következő módon történik:

HOZZÁVALÓK:

–          Egy egész darab csirke (de előfordul, hogy csak szárnyat veszek  hozzá)

–          Egy darab vöröshagyma

–          Négy gerezd fokhagyma

–          Fél darab citrom

–          öt dekagramm vaj

–          só

–          őrölt fehérbors

–          Egy deciliter fehérbor

 

Elkészítése tehát a következő módon történik:

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd alaposan lecsöpögtetjük, papírtörlővel szárazra törölgetjük

A belsejét sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük a félbevágott, közepes méretű vöröshagymát és a citromot.

A csirke két lábát összekötjük, hogy ne terüljön szét a tepsiben, amikor sütjük

A vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal. Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetjük a csirke bőrét. ne sajnáljuk bele a sót, nehogy a csirke sótlan legyen.

Egy tepsibe rácsot teszünk, de ha van esetleg a sütőnknek rácsos sütő része, az is alkalmas lehet rá. ebben az esetben viszont tegyünk egy tepsit a rács alás, ami felfogja a lecsöpögő zsírt.

A rácsra helyezzük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort, és beleszeleteljük a fokhagymát

Ezután alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezzük. Százhatvan celsius fokon körülbelül negyvenöt perc alatt puhára pároljuk.

 

Végül levesszük az alufóliát, majd visszatesszük a csirkét kettőszáz celsius fokos hőmérsékletre.

Addig sütjük, amíg a csirke bőre aranybarna nem lesz. Fokozott figyelmet igényel, nehogy oda égessük.

ezután melegen tálaljuk, rizzsel, sült krumplival, vagy krumplipürével.

Tálalhatunk hozzá savanyúságot, savanyú paprikát, hagymát, de ehetjük friss zöldségekkel is.

Friss fehér- barna- vagy félbarna kenyér javasolt hozzá, hiszen azzal a legfinomabb.

 

Jó étvágyat kívánok

Azon személyeknek, akik úgy döntenek

Hogy elkészítik ezt a rendkívüli finomságot!

Jó ropogtatást kívánok!

+Erősségek

FINOM, ÍZLETES, NEM TÚL BONYOLULT

-Hátrányok

IDŐIGÉNYES

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments