Titánok - vélemény

Átlag: 2.5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 január, 24 - 14:14

Rengeteg hősféle és szuperhős egy sorozatban

Elkötelezett Marvel rajongó vagyok, de azért bele szoktam lesni a DC-s szuperhős sorozatokba is. A Doom Patrol a maga bárgyú, bugyuta módján nagyon tetszett és, amikor elolvastam, hogy a Titánok című sorozat után játszódik rögtön fejest is ugrottam bele.

Nem olvastam képregényeket, így én a hősöket csupán a képernyőről ismerem. Ennek a sorozatnak az egyik főszereplője Robin, aki régen Batman jobb keze volt.  Persze csatlakoznak hozzá többen is, mint Galamb és Sólyom, WonderGirl és Superboy jah és Csillagfény. Ezek a nevek lehet, hogy ismerősek lehetnek azoknak, akik nézték régen a Tini Titánok című sorozatot.

Három évad ment le eddig magyarul és mindegyikben érkezik egy-egy fő gonosz, akit a csapat megpróbál legyőzni.  Batmannek hála igen komoly és fejlett technikai hátérrel rendelkeznek, ám sokszor inkább vicces jeleneteknek lehetünk szemtanúi, mintsem akció dús pillanatoknak. Az első évad középpontjában Raven áll, aki egy sötét mágiával rendelkező boszorkány. A szülei újra együtt akarnak lenni és rászabadítani a sötétséget a világra, ehhez pedig a lányuk az élő átjáró, így sejteni lehet, hogy ennek az évadnak a végén nem lesz családi összeborulás.

A Titánok fő központja San Francisco, viszont a harmadik évadban a kis csapat Gothamban veszi fel a küzdelmet kvázi Batman helyett. Az igazság az, hogy a harmadik évad  egy kicsit olyan, mintha egy Batman utáni időbe tekintenénk be.  Őrült bűnözők, Lázár kút, kivezető út a túloldalról és hasonló izgalmakat ígér a Titánok Gothami kalandja.

A történetek nem rosszak, hozzák a szokásos szuperhős meséket, viszont a karakterek közül több igen gyenge és pontosan nem is értem mit keres a szuperhősök között. Sőt egy kissé vicces, hogy Batman mellett Wonder Woman és Aquaman is a szárnyai alávett és kiképzett egy-egy elárvult gyereket ezzel megteremtve a „tini verzióját”, sőt Superman tudtán kívül kap tini változatot.

Robin, aki később nevet vállt és Éjszárnyként (jó oké muszáj leírnom ez kb pont úgy hangzik mintha a Miraculous főgonosza lenne)tevékenykedik a  harmadik évad végén egy lakóautóba pattan, hogy egy több,mint negyven órás úton hazazötykölődjön a kis csapatával. A szerepben Brenton Thwaites, aki borzasztóan hasonlít Grant Gustinra így több jelentben inkább tűnt Flashnek, mintsem Robinnak.

Összességében vegyes érzelmeim vannak a sorozattal kapcsolatban. A végén már se füle se farka nem volt a történetnek és egy kicsit úgy éreztem nem tudtak felnőni Batmanhez, viszont a legtöbb karakter kiteljesedik a harmadik évad végére. Lemorzsolódnak a kevésbé kedvelhető karakterek és marad a kemény mag.  Angolul már kint van a negyedik évad első fele. Borzasztó kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak még mutatni.

Пользователь сайта

Nem ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments