RENAULT THALIA - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Autók

Тип техники: Автозаправки

Бренд: 4good

Фирма: - Пожалуйста выберите -

Год выпуска: - Пожалуйста выберите -

Тип косметики: - Пожалуйста выберите -

Тип оборудования: - Пожалуйста выберите -

Тип устройства: - Пожалуйста выберите -

Közzétéve 2021 november, 04 - 17:17

RENAULT THALIA

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 800000 Forint

RENAULT THALIA

 

Régebben, körülbelül a 2010es években volt egy Renault Thaliam, amit a „reklámkampánynak” köszönhetően vettem meg. A „reklámkampány” alatt azt értem, hogy ha az ember a kocsijára hajlandó volt feliratot, reklámszöveget tenni, akkor kifizették helyette a törlesztő részleteket. Természetesen, nem működött ez a dolog sokáig, de akkor még olyan körülmények között éltem, hogy nem jelentett gondot részletre megvenni az autót, amit nem bántam meg, elsősorban a fogyasztása, és a fenntartási költségei, de más jellemző tulajdonságai miatt sem.

 

Szép, elegáns autó volt számomra, hatalmas farral, hatalmas csomagtartóval. Négyajtós, sedán kivitelű kocsiról van szó, mely elég olcsó, fenntartási költségei és fogyasztása pedig minimális.

 

A keleti piacon, így hazánkban is, mindig is népszerűek voltak a lépcsős hátú autók, mert ez testesítette meg az eleganciát és ezek számítottak családi autónak. Ezért is fejlesztette ki, építette meg 1998ban bemutatott Renault Clio alapján a Renault Thaliat.

Mivel a Thalia a Clio alapján készült, így kisautó helykínálatával rendelkezik, tehát elég szűk a belső tere. A kormányoszlop is csak magasságban állítható. A hátsó ülésen elég szűk a hely, de a fejek és lábak azért elférnek, ha nem is túl tág az autó. A belső tér anyagai idővel kopásra, zörgésre hajlamosak.

A csomagtartója viszont kiváló, nagy és terjedelmes. 510 literes mérete van, a fedele pedig elég nagy helyet hagy a pakoláshoz, rakodáshoz.

Az alapmodell biztonsági felszerelése kielégítő, de például az utas oldali légzsák kikapcsolható, és ott igény esetén gyerekülés is elhelyezhető.

Van légkondicionálóval, szervo kormánnyal (nekem az volt és kellett is), elektromos ablakemelővel ellátott típusa is.

Van benzines és dízel autó is belőle.

 

A Thaliát a Clio motorjaival szerelik, így az alapváltozatokat 1,2 literes, 16 szelepes vagy 1,4 literes, 8 szelepes négyhengeresekkel látták el, mind a két erőforrás 75 lóerős teljesítményre képes. De van 16 szelepes 1,4 literes erőforrást biztosító típusa is, mely Megane kínálatában is megtalálható. Azzal már rendesen gyorsul a kisautó. Azt már hosszabb utakra tervezték.

Mire figyeljünk vásárláskor?

 

Mivel rengeteg Thalia van az utakon, így eladó példány is rengeteg van, érdemes kicsit jobban szétnézni és válogatni a piacon. Érdemes figyelnünk arra például, hogy családi autónak szánjuk-e, illetve hogy hosszabb vagy rövidebb utakra tervezzük-e  e illetve arra is, hogy vidéki vagy városi forgalomra.

Illetve arra is érdemes odafigyelni, hogy gyerekülésre szükségünk lesz-e, el szeretnénk-e helyezni az autóban.

+Erősségek

OLCSÓ

-Hátrányok

LASSÚ

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments