Közzétéve 2022 április, 18 - 15:15

Rejtő Jenő- Piszkos Fred közbelép

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hét
Ár : 1000 Forint

Egyik kedvenc íróm Rejtő Jenő, aki rendkívüli humorának, szarkazmusának (is) köszönhetően vált híres íróvá. Nagyon szeretem olvasni könyveit, oda vagyok humoráért. Szinte az összes Rejtő Jenő (írói nevén P. Howard, illetve GibsonLawery) könyvet minimum egyszer, de inkább többször is olvastam. Látszatra ponyvaregényeket írt, azonban életművét manapság már az irodalmi körök is nagyra értékelik.

Piszkos Fred közbelép egy kellemes, szarkasztikus regény, melyet bátran tudok ajánlani mindenki figyelmébe, ha ki szeretne kapcsolódni, nevetni szeretne egy jót.

Piszkos Fred, akit Fülig Jimmy Piszkos Alfrédnak nevez, egy komikus regény alak, aki ötven év körüli, hosszú, piszkos, gondozatlan szakállal, fekete sas karmai és az arcán pedig egy gömbölyű nagy szemölcs. . Fürdésre csak életveszélyes fenyegetéssel lehetett rákényszeríteni. Karakterének komikuma abból adódik, hogy nevével összhangban piszkos, elhanyagolt, tengerész módra szűkszavú és mogorva, ám éles eszének és kiterjedt ismeretségi körének köszönhetően meglepően sok szituációt képes a kedve szerint elrendezni. Két dolog érdekli igazán az életben (vagyis a regényben) a pénz és Fülig Jimmyvel hogyan tudna kitolni. Jellemző tulajdonságai közé tartozik, hogy szereti érvényesíteni akaratát, mégpedig úgy, hogy az ellenkezőjét mondja annak amit szeretne. Piszkos Fredet senki sem szereti, sem az emberei, sem az ellenfelei, de leginkább Fülig Jimmy nem.

Piszkos Fred Rejtő Jenő több regényében is szerepel, komikus és piszkos formában.

 

P. Howard írói néven írta meg Rejtő Jenő Piszkos Fred közbelép című könyvét, amit 1941-ben adott ki az Aurora Könyvkiadó vállalat, Budapesten. A könyv kettőszázhuszonhárom oldalon taglalja a főhős, egy milliomos megnyerő ifjú, valamint egy tudós, Fülig Jimmy és Piszkos Fred kalandjait.

 

„SZERETNÉK VILÁGHÍRŰ LENNI! Sok a pénzem! Kevés a leleményességem! Minden jó ötletet örömmel fogad: megnyerő ifjú, aki elvesztette életkedvét. A Piszkos Fred, a kapitány folytatása ezzel az apróhirdetéssel kezdődik, melynek nyomán egy fiatal, unatkozó multimilliomos nekivág a Csendes-óceánnak, hogy egy másik, hasonlóan pihent agyú fickó javaslatára felkutasson egy eltűnt tudóst, és így tegyen szert az oly nagyon áhított hírnévre. Az expedícióhoz a legkülönösebb figurák csatlakoznak, például Schwachta Szókratész vagy Knapp (ahogy tetszik), a nyugalmazott ítéletvégrehajtó, vagy – biztos, ami biztos alapon – maga a megtalálandó tudós, egy szekrénybe rekkentve, az expedíció élére pedig fregatt főhadnagyként régi ismerősünk, Fülig Jimmy áll. Ám régi ellenlábasa, Piszkos Fred, aki megint kavar valamit, bárkájával a milliomos hajójának nyomába szegődik.” .

 

Aki egy könnyed hangvételű, izgalmas, vicces regényt szeretne olvasni, az nem fog csalódni Rejtő Jenő, avagy P. Howard  Piszkos Fred közbelép… regényében.

 

Kellemes olvasást, jó pihenést kívánok minden kedves olvasónak!

+Erősségek

izgalmas, humoros

-Hátrányok

nincs

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments