Super Cool diavetítő - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Gyerek - egyéb

Közzétéve 2021 február, 22 - 2:02

Régi emlékek, új köntösbe bújtatva.


Ár : 22995 Forint

Gyerekkorom kedves emlékei azok az esték, amikor elővettük a diavetítőt, és a falra kivetítve kalandoztunk el a mesék, és a csodálatos rajzok világába. Ez egy olyan hagyomány volt, amit én is szerettem volna tovább vinni, és a heti rutinunk részévé tenni a diavetítést.

A régi vetítőnk, bár még megvolt sajnos az izzó kiégett, és égen földön nem találtunk bele másikat, így végül beruháztunk egy új gépre. Ez a technika mikor én kicsi voltam újdonságnak számított, így már akkor sem volt olcsó mulatság, de hogy manapság miért kerül ilyen sokba arra nem tudtam rájönni. Nyilván led-es izzó van benne, aminek köszönhetően sokkal hosszabb lesz az élettartama, meg beletették egy csinos házba is viszont az alap technika pontosan ugyanaz maradt. Befűzöm a filmet, és egy gomb segítségével tekerem a mesét.

Sajnos manapság a diafilm is elég nagy luxusnak számít, és majdnem annyiba kerül, mint egy mozijegy, egy multiplex moziba… viszont azért az élmény eléggé különbözik egymástól. Ebből a szempontból jól jártunk, illetve elméletileg jól jártunk volna. A régi diavetítővel megkaptuk a gyerekkoromban használt filmeket is.

Elméletben ezek sztenderd méretű filmek, és pont akkorák, mint amiket most lehet kapni. Sajnos nagyon sok esetben mégsem sikerült ezeket az új gépbe befűznöm. Az idő elteltével a szalagok szélei károsodtak, de ezeket szépen levágtam, és valahogyan mégsem megy bele az új gépbe. El is érkeztünk az egyik nagy hátrányához a gépnek. Nem lehet felnyitni a tetejét, így nem tudom megnézni hol, akadhat el az adott diafilm és látatlanban nem egyszerű beletalálni a picike résbe, hogy a fogaskerék el tudja kapni a diát.

A dobozban kapsz egy diafilm katalógust is, amiben megtalálhatóak a jelenleg forgalomban lévő filmek. Nagyon jó, hogy a sok régi klasszikus mese ott sorakozik egymásután, és bár most már egy modernebb gép a vetítő az érzés mégis ugyanaz, mint sok évvel ezelőtt.

Egyébként kezelését tekintve végletekig egyszerű. Egy lyuk van, a tetején ahova a filmet kell fűzni, mellette egy tekerőgomb, az elején egy nagy bekapcsoló gomb. Van még egy gomb, ami elvileg a film elengedését segíti, hogy könnyebben tudd kihúzni, de ennek eddig nem láttam értelmét. Pozitív, hogy egyaránt tudod elemmel (4 darab 1,5 V-os, D típusú góliát) is működtetni, illetve a dobozban lévő adapter kábellel is, így például nyáron simán ki lehet vinni, és este a házfalra lehet a mesét vetíteni, amolyan kertmozi gyanánt. A vetítő képes akár 130 cm szélességben is kivetíteni a képet.

Jelenleg olyan húsz és huszonötezer forint között lehet kapni ezt a gépet, amihez jár ajándékba a Vuk 1. című diafilm is. Nem találtam csupán ezt az egyfajtát a piacon, talán ezért kerülhet ilyen sokba. Mivel azt gondolom ez egy hosszú távú befektetés így érdemes rajta elgondolkozni, figyelni az akciókat. Nálunk eddig nagyon bevált, már amennyi filmet sikerült eddig belefűznöm…

+Erősségek

régi mesék elevenednek meg ismét

led-es technika

elemmel, és táppal is működik

-Hátrányok

a régi diákkal nehezen boldogul

drága

Пользователь сайта

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments