Közzétéve 2022 március, 25 - 10:10

Praktikus vízi nyaralásokhoz, kirándulásokhoz

Sajnos igen sok kiskutya (mopsz, bulldog, csivava) nem tudnak úszni, ezért számukra is igen hasznos ez a mentőmellény. Eddig általában mentőkutyákon láthattunk ilyet, de most már bármelyik kutyafajta számára elérhető mérettől függetlenül. Nagyon hasznos eszköz, mert a kutyánkat fenntartja a vízen, illetve a hátsó részén található fogantyú segítségével azonnal kiemelhetjük. Mozgásszervi betegséggel küzdő kutyák terápiájához elengedhetetlen eszköz és nagyszerűen használható, biztonságos és az úszás a kutyusnak a legjobb rehabilitáció. Ajánlott hajós kirándulásokhoz vagy bármely vízi játék esetére, esetleg mentő képzéshez. Fényvisszaverő szíjakkal van ellátva. Anatómiailag illeszkedik a kutyákhoz.

Sok gazdi ódzkodik az újdonságoktól, ezért ezt is úri huncutkodásnak tartja pedig életmentő eszköz. Minden gazdinak a saját felelőssége eldönteni, hogy ad-e a kutyájára mellényt, én mindenképpen! De mielőtt döntést hoznál kedves kutyagazdi érdemes megnézni, hogy mennyire tud úszni a kutyád, milyen vízre mentek, és ha baj van hogyan fogsz tudni segíteni rajta. Ha a kutyusok kölyök, kistestű, idős, mozgásszervi betegsége van, végtaghiánya van, gerincproblémája van, szív- és keringési betegsége van, asztmás, epilepsziás, hajlamos a kimerültségig hajtani magát, nem úszik jól, rövid a légcsöve, túlsúlyos, fázós, gyorsan kihűl, egyéb egészségügyi panasza van, ami a sportban, mozgásban hátráltatja akkor ezzel a mellénnyel mindenképpen növelheted a vízi biztonságát.

Manapság már számos mentőmellény kapható, akár rendelhetsz a neten is. Nézz utána, írd be a keresőbe és olvasd el a termékleírásokat mielőtt választasz. Ha kutyánk biztonságáról van szó, nem szerencsés, ha egy csat pont akkor mondja fel a szolgálatot amikor ki akarod húzni kedvencedet a vízből. A kisállat felszerelési üzletekben és néhány sportboltban is találhatsz mellényeket, itt is kikérheted az előadók véleményét. Fontos, hogy próbáld fel és jól állítsd be a mellényt a kutyádon, és bizonyosodj meg, hogy az alábbiak működnek:

– a csatok, patentok és fogantyúk erősek, stabilan állnak

– a varrások és cipzárak kifogástalanok

– a mellény megfelelő minősítéssel (CE) rendelkezik

– jól illeszkedik a kutyára, nem akadályozza a mozgásban

– nem szoros, de nem is tud kicsusszanni belőle

– a háti részen erős, strapabíró fogantyú van, amellyel szükség esetén ki tudod emelni a kutyádat

– ha a háti fogantyúnál emeled (szárazföldön kérj meg valakit hogy tartsa meg a kutyádat, amíg kipróbálod) nem szakad le a fogantyú és nem csúszik ki a kutya a mellényből, a mellény nem csúszik fel a kutya nyakára és nem fojtja le

– a pántok, csatok állíthatóak.

Buksika

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments